ANNONCE

Vilde tal: Så mange er forsvundet

9. november 2020 16:46 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Coronakrisen har givet mere plads på vejene.

Vilde tal: Så mange er forsvundet
Coronaen har - igen - givet god plads på vejnettet. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)

Der er mere plads at boltre sig på for trafikanterne i en coronatid.

Det viser Vejdirektoratets seneste trafiktælling, der dækker over perioden fra først i september til sidst i oktober, med al tydelighed.

Faktisk er omkring hver tiende personbil forsvundet fra vejene, efter regeringen i oktober strammede corona-krisen endnu en gang:

– Nu har den delvise nedlukning af samfundet efterhånden varet i nogle uger, og vi kan se, at antallet af personbiler på statsvejene har stabiliseret sig på et niveau, der ligger cirka ti procent under niveauet fra samme tidspunkt sidste år. Det tyder på, at danskerne har taget imod regeringens opfordring til at arbejde hjemme, så vidt som det er muligt, siger afdelingsleder Kasper Rosenstand fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I samme periode er antallet af last- og varebiler steget svagt – det afspejler ifølge Rosenstand, at samfundets vigtigste funktioner kører videre som vanligt.

Vildt fald

Det nuværende fald på omkring 10 procent er dog ikke i nærheden af det, man så, da Danmark for første gang lukkede ned.

Nærmest over natten faldt personbiltrafikken med omkring 50 procent, da Mette Frederiksen 11. marts iværksatte første nedlukning af Danmark.

Først i juni var trafikken atter tilbage på sit normale leje.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu