ANNONCE

Vilde tyvekoster fundet i skov

20. marts 2019 19:17 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

For 10 dage siden mistede Vær Kirke nogle - for den - uvurderlige effekter. Nu er de endelig fundet igen.

– Det er Carl.

Hej Carl. Det er Jørgen Rosengren fra Newsbreak.dk.

– Hej.

I fik jo stjålet nogle ting fra kirken. Jeg ringer for at høre, om I er glade for, de er dukket op igen?

– Er de DET???

Cirka sådan forløb de første sekunder af samtalen mellem menighedsrådsformand Carl Korup og Newsbreak.dk onsdag aften.

Som Newsbreak.dk tidligere har kunnet fortælle, fik Vær Kirke ved Horsens natten mellem 10. og 11. marts besøg af en tyv, der lænsede kirken for blandt andet 45 små lysestager, som vi kender dem fra kirkebænkene, en syvarmet alterstage, to øvrige alterstager og en dåbskande.

– Det er et meget gammelt dåbsfad fremstillet omkring år 1550. Det er lavet i messing og har ingen økonomisk værdi, men for os har det en stor historisk og affektionsmæssig værdi. Får vi det ikke tilbage, så er det jo bare tabt, sagde menighedsrådsformanden dengang.

Fundet i skov

Nu er de stjålne effekter, til stor glæde for Carl Korup, altså igen dukket op. I en skov. Det oplyser Sydøstjyllands Politi på sin Facebook-side.

I sagen sad en 43-årig mand varetægtsfængslet mistænkt for tyveriet. Han nægtede sig skyldig, men nu har han altså erkendt. Og samtidig fortalt, hvor politiet kunne finde de stjålne genstande.

– Jeg er ellevild. Vi havde opgivet håbet og var meget berørte og kede af det, siger Carl Korup, der også fortæller, at han faktisk er på vej til menighedsrådsmøde, hvor netop tyveriet – og hvordan, det vil være muligt at erstatte de stjålne effekter – var på dagsordenen.

– Men man kan jo ikke erstatte ting fra 1500-tallet, som han udtrykker det.

Carl Korup kan nu næsten ikke vente med at komme til møde og overbringe den glade nyhed. Tyveriet får dog ikke kirken til at ændre procedurerne: I Vær Kirke vil man stadig finde åbne – og ulåste – døre.

Delt 1.000 gange

Efterlysningen på Sydøstjyllands Facebook-side er blevet delt cirka 1.000 gange. Til stor glæde.

– Det er fantastisk at borgerne straks er med på at hjælpe til i de efterforskningssager, hvor vi beder om deres hjælp. Det er meget vigtigt for os og for vores muligheder for opklaringer og som her, for at finde værdifuldt stjålet kirkeinventar, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen og tilføjer.

– Paradoksalt nok, så endte det alligevel med, at det var fra gerningsmanden, at de nødvendige oplysninger kom, så genstandene kunne reddes i sikkerhed og hurtigst muligt genindtage deres plads i Vær kirke.

Hvorfor Carl Korup ikke vidste, tingene var blevet fundet kan måske forklares med, det er kirkens graver, der har haft kontakten til politiet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu