ANNONCE

Vildt: Mobiltelefon i flammer under hovedpude

21. januar 2020 14:13 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En mobiloplader brød mandag aften i brand under en hovedpude i Sindal.

Mandag aften måtte brandfolk fra Nordjyllands Beredskab rykke ud til en brandalarm på en adresse i Sindal.

Her var der udbrudt brand i en overophedet mobiltelefon, der lå til opladning under en hovedpude.

Artiklen fortsætter under videoen

Det fortæller indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab Ib Nielsen til Newsbreak.dk:

– Det udviklede en del røg, og vi måtte køre tre personer på sygehuset. Den ene blev indlagt til observation, siger Ib Nielsen.

Brandvæsnet blev tilkaldt via en automatisk brandalarm. Derfor kan Ib Nielsen ikke betone nok, hvor vigtigt det er at have en brandalarm:

– Det har formentlig reddet de her mennesker, siger han.

Beredskabet betoner ligeledes, at en mobiltelefon skal lades op forsvarligt på en fast overflade uden tildækning.

Newsbreak.dk har også tidligere skrevet om powerbanks, der kan bryde i brand. Klik HER for at læse historien om 13-årige Ellen, der blev slemt forbrændt af en powerbank i flammer.

Advarer mod farlige opladere

Sikkerhedsstyrelsen har tidligere advaret mod mobil- og tabletopladere, der ikke lever op til lovkravene.

I værste fald udsætter du dig selv for livsfarlige situationer, hvis du benytter en uofficiel oplader til din mobiltelefon eller tablet, lyder vurderingen i en pressemeddelelse.

– Vi ser især to typer fejl på opladerne. Den første er, at afstandene inde i opladeren er for små. Det betyder, at man kan få alvorligt stød, hvis man rører stikket. Den anden typiske fejl er, at opladeren ikke er lavet i selvslukkende materiale. Det betyder, at hvis uheldet er ude, og der går ild i opladeren, så bliver den ved med at brænde. For at leve op til lovkravene skal den slukke af sig selv, siger Lone Brose, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Netop det sidste skete for Morten Aastrøm Andersen tilbage i 2017. Han fortalte dengang Newsbreak.dk:

– Jeg vågner ved, at der lyder et ordentligt knald. Jeg rejser mig halvt op i sengen og kigger på telefonen. Der står stikflammer ud af den – 10-15 centimeter lange. Det ligner nærmest en skærebrænder, sagde Morten, der til daglig er elektriker og brandmand.

I galleriet over artiklen kan du se en række opladere, der tidligere er tilbagetrukket fra markedet.

Det skal du gøre

Hvis du på noget tidspunkt oplever, at en mobiloplader bryder i brand, eller får du stød i forbindelse med brug, vil Sikkerhedsstyrelsen meget gerne kontaktes.

– Vi vil rigtig gerne høre om det, hvis man oplever at en oplader eller et andet produkt er farligt. Vi tager alle henvendelser seriøst, så man skal ikke tøve med at kontakte os. Det giver os nemlig en mulighed for at undersøge produktet – og hvis det er farligt, får vi det fjernet fra markedet og advaret forbrugerne, siger Lone Brose.

Det er altid virksomhedernes ansvar, at de kun sælger sikre produkter. Og Sikkerhedsstyrelsen opfordrer branchen til at tage problemerne med de farlige opladere alvorligt.

– Vi tjekker ikke alle mobilopladere på markedet, og derfor finder vi heller ikke alle de farlige opladere med én indsats. Desværre viste vores indsats, at der er mange problemer på det her område. Derfor fortsætter vi med at kontrollere. Men det er vigtigt at understrege, at det er virksomhedernes ansvar, at der ikke sælges farlige opladere, slutter Lone Brose.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu