ANNONCE

Vildt vejr: 12 grader eller tøsne?

11. april 2021 07:00 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der vil være markante forskelle landsdelene imellem

Vildt vejr: 12 grader eller tøsne?
Snevejret rammer søndag Danmark endnu en gang. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix)

Sner det, der hvor du er? Send gerne dit bedste snebillede til redaktion@newsbreak.dk, så laver vi et stort galleri med læsernes bedste snebilleder.

Søndag rammer et markant lavtryk Danmark.

Det vil betyde regn, slud, sjap og tøsne – men også temperaturer helt op mod 12 grader andetsteds i landet.

Det fortæller Martin Lindberg, vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, søndag morgen til Newsbreak.dk:

– Vi forventer, at der kommer både regn og slud, og det er meget svært at sige, hvor meget tøsne der også kan komme. Prognoserne har trukket lidt i land, så vi tror ikke, det bliver så meget sne, som vi tidligere troede, siger Martin Lindberg til Newsbreak.dk.

Lørdag aften forlød det, at der søndag kunne falde op mod fem centimeter sne søndag. Søndag morgen lyder det på “et par centimeter lokalt”.

Her rammer det

Ifølge Martin Lindberg er nedbøren allerede begyndt flere steder – den er dog endnu ikke hvid:

– Det er begyndt at regne på Lolland-Falster, det sydlige Fyn og den sydlige del af Jylland. Temperaturen ligger på 2-4 grader på øerne, og i Sønderjylland nede omkring én grads varme, siger Martin Lindberg og fortsætter:

Temperaturen afhænger af, hvor kraftig nedbøren bliver. Når den bliver kraftig, så bliver luften kølet af oppefra – så jeg forventer temperaturen falder en grad eller to i hele den sydlige del af landet, så temperaturen kun bliver lige over frysepunktet, siger han.

12 grader?

Mens temperaturen nogle steder i landet altså er lav – og vil falde endnu mere, så bliver det anderledes i den sydøstlige del.

– Når lavtrykket passerer, så kommer den varme luft op over den sydøstlige del af landet. Så prognoserne siger, at vejret ud på eftermiddagen kan blive 8-12 grader på det sydlige Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm, mens det i resten af landet kun vil være mellem 1-4 grader, siger Martin Lindberg og fortsætter:

– Der kan komme slud og tøsne også på Lolland-Falster og Sjælland, men det overgår hurtigere i regn, når den varme luft kommer. Mens det på Fyn og i store dele af Jylland kan blive ved med at falde som slud en stor del af dagen. Inde i landet kan det lokalt falde som tøsne, siger han.

Kølig mandag

Mandag har lavtrykket passeret, men dagen vil stadig byde på kølige temperaturer.

– Mandag ligger vi igen i den kølige luft med kun mellem 5-8 grader som højeste temperaturer. Men solen kommer tilbage, og vi får lidt til nogen sol, men også byger, slutter vagthavende meteorolog hos DMI, Martin Lindberg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu