ANNONCE

Vildt vinkup: Sådan fandt politiet 1/3

7. marts 2020 21:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Efter de Olsen Banden-utrolige vinkup mod to danske restauranter er det lykkedes politiet at fremskaffe i hvert fald en tredjedel af rovet.

En tredjedel af de dyre vinflasker, som blev stjålet fra Michelin-restauranten Formel B i februar, kan vende tilbage til restauranten i København.

(Artiklen fortsætter under videoen)

For flaskerne er blevet beslaglagt efter et samarbejde med tysk politi, oplyste Københavns Politi på sin Twitter-profil fredag. Her fremgik det, at flaskerne var til salg.

– En vinhandler havde sat flaskerne til salg på vegne af en privatperson, som angiveligt har købt dem af en ukendt tredjeperson, skriver politiet på Twitter.

Københavns Politi skriver, at efterforskningen nu fortsætter i et tæt samarbejde mellem dansk og tysk politi.

En ihærdig efterforsker

Leder af indbrudssektionen i Københavns Politi Jens Cappelen fortæller til Ritzau, at politiet fandt flaskerne hos en vinforhandler i en tysk by uden for Stuttgart.

– Vi har haft en ihærdig efterforsker her i indbrudssektionen, der særligt har fulgt et tip om, at vinen var til salg hos vinhandler i Tyskland, siger Jens Cappelen.

Han fortæller, at politiet dog ikke har anholdt eller sigtet nogen for indbruddet. Vinforhandleren i Tyskland kan dog risikere at blive anklaget for hæleri i Tyskland.

– Hvis han har købt vinen i Tyskland, vil der være tale om hæleri i Tyskland. Så det vil blive efterforsket af tysk politi, siger Jens Cappelen.

Gennem kælderen

Vinflaskerne blev stjålet ved et spektakulært indbrud i februar. Da oplyste ejerne Rune Jochumsen og Kristian Arpe-Møller, at tyvene tog op imod 50-60 flasker. Blandt dem en række sjældenheder, hvorfor det samlede beløb anslås til halvanden million kroner.

– Vi kan se, at de har vidst præcist, hvor de rigtige ting lå. Så de er gået efter de dyre vine og de allerdyreste producenter, sagde Arpe-Møller 24. februar til Ritzau.

Han fortalte, at tyvene brød ind i en vinbutik ved siden af restauranten. Herfra lavede de et hul ind til formel B’s vinkælder.

– Jeg blev ringet op af min nabo. De har haft indbrud i deres vinbutik. De har simpelthen banket sig gennem vores nabos ejendom og så ind i vores vinkælder og lavet indbrud den vej igennem. Det er ren Olsen Banden-metode, fortalte Kristian Arpe-Møller.

Ikke de eneste

Ganske kort tid derefter kunne endnu en gourmet-restaurant afsløre, at noget lignende var hændt her.

To dage efter indbruddet hos Formel B på Frederiksberg oplyste restaurant Sushi Anaba, der ligger i Nordhavn, at den har fået stjålet store mængder champagne og vine. Det skrev Berlingske og Politiken ifølge Ritzau.

Anaba serverer luksus-sushi. Ejeren, Mads Battefeld, skriver i et opslag på Instagram, at vinene er blevet stjålet af “nogen, der desværre har kendskab til vine og vidst, hvad de skulle tage”.

– Chancerne for, at det kommer tilbage, er nok ikke særlig store, men hvis der skulle være nogen, der har kendskab til noget i omløb eller har set noget mistænksomt ude i Nordhavn fra lørdag til tirsdag, må I meget gerne kontakte os, skriver Mads Battefeld.

Politiet har ingen spor, der kæder de to sager sammen, men vil heller ikke udelukke det.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu