Vildtkonsulent: Større sandsynlighed for ulveangreb

27. februar 2013 16:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vildtkonsulent: Større sandsynlighed for ulveangreb
Billede mangler

Endnu to får fra en midtjysk fårefarm er blevet bidt ihjel af et stort rovdyr. Fåreavler Sven Joensen, der nu har fået dræbt eller skambidt 22 dyr, er overbevist om, at der er tale om et ulveangreb, men det er endnu for tidligt at fælde dom, mener vildtkonsulent Steen Fjederholt fra Naturstyrelsen i Midtjylland.

 

Han erkender dog, at det seneste angreb, hvor et af fårene er blevet spist, øger sandsynligheden for, at der er en ulv på spil.

»Ved det første angreb blev ingen af fårene ædt, hvilket er meget underligt, hvis der er tale om en ulv. Det tydede mere på en hund, der var gået amok på dyrene,« siger vildtkonsulenten.

»Nu har vi et får, der er blevet spist, og det ligner mere det mønster, som vi ser ved ulveangreb i Tyskland og Sverige. Men jeg er endnu ikke overbevist, så derfor forsøger vi at blive klogere ved at undersøge resterne af det spiste får. Det er interessant, hvorvidt det er en ulv, men det er også vigtigt at vide, om det er det samme dyr, der står bag angrebene,« forklarer han.

Viser det sig, at de indvandrede ulve har fået smag for danske husdyr, bliver fåreavlere som Sven Joensen nødt til at tage sig sine forholdsregler. Da ulven sidst var i Danmark for over 200 år siden, havde man hyrder, der passede på fåreflokkene dag og nat, men nu må landmændene sætte deres lid til teknikken.

»Tyskerne har gode erfaringer med strømhegn, der har elektriske tråde helt ned til 20 centimeters højde og op til en meter. Dem har ulvene oftest stor respekt for,« fortæller Steen Fjederholt, som understreger, at man under ingen omstændigheder må tage livet af rovdyrene.

»Ulven er totalfredet, så selv hvis man tager den på fersk gerning blandt fårene, må man ikke skyde den. Hvis det bliver nødvendigt at regulere ulvebestanden, er det et spørgsmål, som man skal tage stilling til på et højere politisk niveau,« siger vildtkonsulenten.

Ifølge Landsbrugsavisen.dk vurderer Sven Joensen, at han foreløbig har mistet 14.000 kroner på dræbte dyr alene. Dertil kommer, at de resterende dyr er blevet alvorligt stressede efter de to angreb. Han har nu besluttet at flytte sin flok for at undgå flere besøg af den påståede ulv.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu