Vilhelmsen i strid modvind: »Det er okay«

24. januar 2013 13:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vilhelmsen i strid modvind: »Det er okay«
Erhvervs- og vækstminister Annette vilhelmsen (SF). Foto: Colourbox.
Annette vilhelmsen

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF). Arkivfoto: Colourbox.

Annette Vilhelmsen er fortsat under kraftig beskydning fra oppositionen på grund af sine udtalelser til Kjerteminde Avis. Men det er okay, siger hun.

 

Onsdag blev hun udsat for en byge af spørgsmål i folketingssalen, og torsdag skal hun i to samråd på Christiansborg. Det slår dog ikke Annette Vilhelmsen ud. Hun har med egne ord glædet sig til dagens samråd.

– Jeg synes sådan set, det er okay, siger hun på vej til dagens første samråd, hvor hun blandt andet skal svare på, hvordan hun forener sit hverv som vækstminister med budskabet om, at virksomhederne tænker for meget på vækst.

– Det giver også mig mulighed for, at jeg kan fortælle, hvad der ligger til grund for det, jeg sagde, og så glæder jeg mig til, at oppositionen kan stille sine spørgsmål. Det er faktisk en rigtig god mulighed, siger Annette Vilhelmsen.

Erhvervsordfører fra Liberal Alliance Mette Bock (LA) får »associationer til klassisk, marxistisk betonkommunisme« af udtalelserne, og både Venstre og de Konservative kræver en uforbeholden undskyldning til erhvervslivet.

– Nu er jeg heldigvis bare politiker, men hvis jeg havde været ude i erhvervslivet eller arbejdet i en virksomhed, var jeg blevet splitterravende tosset over, at erhvervslivets repræsentant i regeringen mener, at jeg modarbejder at beholde min arbejdsplads i Danmark, siger Venstres erhvervsskatteordfører, Mads Rørvig (V).

Ifølge Annette Vilhelmsen, der gang på gang gentager, at hun har præciseret sine udtalelser, har regeringen et godt forhold til erhvervslivet.

– Jeg vil gerne gentage, at regeringen har et godt og konstruktivt samarbejde med virksomhederne i Danmark. Der er ingen, der har interesse i at forhindre vækst, men det er klart, at den borgerlige opposition har en interesse i, at den nuværende regering ikke fortsætter, og dermed kan der være en naturlig interesse i ikke at støtte regeringen i alle dens projekter, siger Annette Vilhelmsen, der også peger på, at virksomheder kan være uenige med regeringen.

– I et demokrati kan virksomheder være uenige med regeringens politik. Det så vi for eksempel, da den tidligere regering indførte en fedtskat, siger Annette Vilhelmsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu