ANNONCE

Vilhelmsen: Lempelse af dagpengeperiode interessant

28. september 2012 16:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vilhelmsen: Lempelse af dagpengeperiode interessant
Billede mangler

SFs formandskandidat Annette Vilhelmsen kalder forslag om ny dagpengekurs for “interessant”.
 
SF’s mulige kommende formand, Annette Vilhelmsen, kalder nu et forslag om at lave markante lempelser af dagpengeperioden for “et interessant bidrag”.
Det er SF’s arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, der fredag slår på tromme for enten at forlænge dagpengeperioden midlertidigt eller alternativt give folk dagpenge i tre år.
Et forslag, der dermed står i skarp kontrast til regeringsgrundlaget, der fra nytår sætter dagpengeperioden ned til to år.
– Jeg hører Eigils udspil som udtryk for en bekymring for området, og jeg hører det som et indspark til en videre debat. Men jeg kan ikke her og nu sige til Eigils forslag, at “det er vel nok godt, så gør vi det”, siger Annette Vilhelmsen.
Spørgsmål: Jeg hører et meget konkret forslag om at ændre dagpengeperioden, og hvad siger du til det?
– Det konkrete forslag kan vi ikke gå ind og ændre på med de aftaler, der ligger. Men det er et interessant bidrag, siger Annette Vilhelmsen
Spørgsmål: “Kan ikke”, men “vil gerne”?
– Det sagde jeg ikke. Vi kan ikke, og vi står bag den regeringsaftale, der er. Men vi skal jo løbende se på, om vi kan få gode forslag.
Kampen mellem Annette Vilhelmsen og Astrid Krag er de seneste dage spidset til, og det tegner i stigende grad til dødt løb mellem kandidaterne.
Astrid Krag tilhører den del af partiet, der helhjertet bakker op om regeringsdeltagelsen, mens Annette Vilhelmsen tiltrækker den del af partiets bagland, der er kritiske over for – eller direkte imod – regeringssamarbejdet.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu