Vilhelmsen: Regeringen vil ikke lovgive om bankernes gebyrer

30. januar 2013 20:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vilhelmsen: Regeringen vil ikke lovgive om bankernes gebyrer
Billede mangler

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) holdt onsdag aften møde med bankernes brancheforening, Finansrådet, for at finde en løsning på problemet med gebyrer på almindelige konti, som har været til debat, siden Danske Bank annoncerede, at de indfører gebyrer til bankens mindste kunder.

 

– Jeg har haft et rigtig godt møde med Finansrådet, og vi er nået frem til en fælles forståelse af, at alle borgere i Danmark har ret til en indlånskonto på fair og rimelig vilkår, siger Annette Vilhelmsen efter aftenens møde, hvor hun mødte pressen alene.

Det er dog endnu ikke fastlagt, hvad fair og rimelig vilkår indebærer, men ministeren understreger, at det skal være muligt for kunderne at oprette en konto, uden at økonomien vælter. Regeringen ønsker dog ikke at lovgive på området, slog hun fast

– Bankerne agerer på markedsvilkår, så min anbefaling vil være, at man som kunde agerer efter, at man kan gå hen, hvor man kan få den konto, som passer en, siger ministeren.

Der vil til gengæld blive oprettet en hotline, hvor forbrugere der er i tvivl om, hvor de står, kan få hjælp til, hvordan de skifter bank, så de får de vilkår, de ønsker. Desuden skal en arbejdsgruppe undersøge markedet for indlånskonti og tage bankernes »god skik«-regler op. Det skal resultere i en undersøgelse, der skal vise, hvilke kunder, som kommer i klemme.

I slutningen af året, vil ministeren mødes med Finansrådet igen og se på erfaringerne.

Vilhelmsen holder således fast i regeringens udmelding om, at man ikke ønsker at vride armen om på de danske banker gennem lovgvining. Den tilgang har imidlertid mødt kritik fra Vilhelmsens bagland.

EU-parlamentariker Emilie Turunen (SF) kaldte det sidste uge for »tyndt«, at erhvervsministeren sammen med De Radikale valgte at skyde et socialdemokratisk forslag om indgreb over for Danske Bank ned.

– Vi bør sikre med lovgivning, at en simpel bankkonto forbliver gratis. Det er et privilegium at drive bankvirksomhed, og der følger et ansvar med. Danske Bank opfører sig hovedrystende usympatisk, og regeringen kan lige så godt komme i gang, for der er også et EU-forslag på vej, siger Emilie Turunen, som ikke mener, at det skal være op til bankerne, selv at finde ud af det.

Danske Bank satte gang i sagerne, da de i midten af januar annoncerede, at kunder med under 60.000 kroner i samlede forretninger i banken fremover skal betale op til 480 kroner i abonnement om året for at være kunder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu