Vilhelmsen sætter SF-ordfører på plads

15. marts 2013 10:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vilhelmsen sætter SF-ordfører på plads
Billede mangler

Uddannelsesordfører Pernille Vigsø Bagge (SF) havde tilsyneladende ikke clearet det med partiledelsen, inden hun på Politikens forside fredag advarede regeringen – og særligt finansminister Bjarne Corydon (S) – mod at favorisere Kommunernes Landsforening (KL) i den igangværende konflikt mellem lærere og kommuner.

 

Partiformand Annette Vilhelmsen (SF) sætter derfor sin uddannelsesordfører på plads.

»Jeg synes ikke, det var særlig smart, at SFs ordfører udtalte sig om de igangværende forhandlinger på folkeskoleområdet. Det burde hun ikke have gjort. Jeg vil heller ikke selv kommentere de igangværende forhandlinger, netop fordi de er igangværende,« siger Annette Vilhelmsen i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Pernille Vigsø Bagge mener, at hvis regeringen ender med at gribe ind i konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforening, så skal det ikke alene ske ved at favorisere KL.

Dermed indleder hun diskussionen om, hvad der skal ske, hvis de stridende parter ikke kan nå til enighed i Forligsinstitutionen. Der er ellers tradition for, at politikerne forholder sig tavse, mens konflikten står på.

»Det er ikke KLs forslag, der skal ophøjes til lov. Der skal ligge en mæglingsskitse. Vi kan ikke bare ophøje den ene parts krav til lov efter min bedste overbevisning. Det vil være et brud med almindelig praksis, hvis man gør det«, forklarer Vigsø Bagge til Politiken.

Men Annette Vilhelmsen understreger, at SFs uddannelsesordfører ikke taler på vegne af regeringen.

»Regeringens holdning er klar: Vi afventer, hvad der sker i forligsinstitutionen. Vi vil have gennemført regeringens folkeskolereform,« siger SF-formanden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu