Vilhelmsen sår tvivl om regeringsdeltagelse efter valg

20. marts 2013 14:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vilhelmsen sår tvivl om regeringsdeltagelse efter valg
Billede mangler

SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) sår nu tvivl om, hvorvidt SF sidder med i regeringen, hvis det nuværende flertal fortsætter med at have magten efter næste folketingsvalg.

 

Ifølge SF-formanden går partiet efter at få mest mulig indflydelse, men om det er som regeringsparti, vil hun ikke svare på.

Spørgsmål: Går SF til valg på at blive regeringsparti næste gang?

»Vi går altid til valg på at få mest mulig indflydelse,« siger Annette Vilhelmsen efter et gruppemøde i SF på dagen, hvor flere prominente SFere har vendt partiet ryggen og meldt sig ind i Socialdemokratiet.

Spørgsmål: Er det i regering?

»Det er altid, hvor vi får mest mulig indflydelse. Næste valg er kommunalvalget.«

Spørgsmål: Så hvis I kan gøre jeres indflydelse gældende ved at stå uden for regeringen, så er det også en mulighed?

»Jeg svarer ikke på flere spørgsmål nu,« siger Annette Vilhelmsen, der dog kalder SF »et fuldt og helt regeringsparti«.

»Vi går efter hver dag at få udøvet vores indflydelse, og det er også det, vi gør, fordi vi gerne vil være med til at skabe job og grøn omstilling og sikre mere uddannelse. Det er vores politik,« siger Annette Vilhelmsen.

SFs tidligere politiske ordfører, Jesper Petersen, er onsdag eftermiddag blevet optaget i den socialdemokratiske gruppe, efter at han tirsdag aften meldte ud, at han ikke længere kan se sig selv som SFer. Han har fået følgeskab af tidligere SF-folketingsmedlem Nanna Westerby og europaparlamentariker Emilie Turunen, der også har meldt sig ud af SF til fordel for Socialdemokraterne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu