Vilhelmsen: Vækstplanen hjælper de arbejdsløse

26. februar 2013 14:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vilhelmsen: Vækstplanen hjælper de arbejdsløse
Hun nåede kun lige at indtage sin nye post som Foto: Colourbox.

Det ligner måske ikke klassisk SF-politik, og Lars Løkke Rasmussen (V) gnider sig da også i hænderne over regeringens udspil til en ny vækstplan, men formand Annette Vilhelmsen (SF) fastslår, at planen er god.

 

Erhvervs- og vækstministeren var ikke selv med til at præsentere planen, men hun understreger, at hun bakker op om regeringens plan, og at den vil hjælpe de danskere, som i dag står uden for arbejdsmarkedet.

»Vi har en kæmpe stor udfordring, fordi vi har mistet så mange job, særligt i den private sektor. Noget af det, vi gør med den her plan, er at give mulighed for, at nogle af dem, der i alt for mange år har stået uden for både uddannelse og arbejdsmarkedet, de kan komme ud og få et aktivt liv. Den del af det har jeg det faktisk helt fint med,« siger Annette Vilhelmsen.

Regeringen vil med vækstplanen sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent over tre år, og det bør erhvervslivet ifølge Annette Vilhelmsen kvittere for i form af nye job.

»Hvis det kun havde været selskabsskattelettelser, så havde det overhovedet ikke været svaret på det her. Men det er et element, som indgår i hele planen, og på den måde har vi lyttet til, hvad der også har været et ønske fra erhvervslivet. Så har jeg da selvfølgelig en forhåbning om, at de også vil kvittere for det, og at der kommer job ud af det,« siger hun.

I kølvandet på regeringens udspil til en kontanthjælpsreform, som blev fremlagt mandag, startede to af SFs lokalpolitikere en underskriftsindsamling for at få partiet til at træde ud af regeringen.

Partiformanden mener, at uroen i baglandet kan skyldes forvirring.

»Jeg tror, at der har været stor frustration og forvirring, blandt andet fordi man kun har hørt enkelte elementer af planen i går, og nu fremlægges hele planen så i dag (tirsdag, red.), og det er det, vi skal ud og drøfte,« siger Annette Vilhelmsen.

»Noget af det, vi er optaget af i SF, er faktisk, at folk har mulighed for at få indflydelse på deres eget liv, blandt andet gennem uddannelse og i forhold til at komme ud på et arbejdsmarked. Men det kræver selvfølgelig, at vi har et arbejdsmarked, og derfor er det så væsentligt, at vi nu får taget de her initiativer,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu