Ville lave 105 kg speed af kartoffelmel

24. juli 2012 14:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ville lave 105 kg speed af kartoffelmel
Billede mangler

Politiet gjorde noget af en fangst, da de tilbage i februar rykkede ind i en lejlighed i Lundtofteparken i Lyngby.
Her fandt de skarpladte pistoler, formbart sprængstof, detonatorer – samt 2,8 kilo kokain og 29,7 kilo amfetamin, der lå gemt i en kummefryser.
Men mængden af forbudte stoffer ville have været endnu større, hvis politiet ikke var skredet ind og anholdt flere formodede narkohandlere, som nu er tiltalt i den opsigtvækkende narkotika- og våbensag.
Ifølge anklageskriftet mener politiet, at de tiltalte mænd ville blande amfetaminen sammen med forskellige fyldstoffer – blandt andet kartoffelmel og kreatin – inden det skulle sælges videre for betydelige beløb til ukendte købere et sted i Storkøbenhavn.
Kreatin bruges blandet andet af bodybuildere til at opbygge muskler og restituere sig med, men kriminelle elementer anvender det også til at fortynde hårde stoffer.
I dette tilfælde ville det have bragt den samlede mængde op på ikke mindre end 105 kilo forarbejdet amfetamin, vurderer politiet.
Men forarbejdningen af amfetaminen – der også kaldes speed på gadeplan – mislykkedes, fordi de formodede narkohandlere blev anholdt forinden, hedder det i anklageskriftet.
Der er endnu ikke fastlagt, hvornår de tiltalte personer – tre danske mænd i alderen 27 til 43 år – skal for retten i narko- og våbensagen, oplyser Københavns Politi.
De sidder i øjeblikket varetægtsfængslet.
To andre mænd blev også anholdt under politiaktionen i Lyngby tilbage i februar, men deres sager behandles særskilt.
Ifølge Ritzaus oplysninger skal flere af mændene have rockerrelationer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu