ANNONCE

Ville skyde politiet: Stort våbenlager fundet

24. august 2020 21:55 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet gennemsøgte mandag aften et hus, hvor der muligvis var våben.

Ville skyde politiet: Stort våbenlager fundet
Politiet troppede op med maskinpistoler og hunde. Arkivfoto: Scanpix

Opdatering 21.53:

Til Ekstra Bladet oplyser politiet, at der blev fundet en række våben på adressen. Indsatsen er afsluttet.

– Vi har forladt stedet nu. Vi fandt en række våben derinde, herunder adskillige store knive, slagvåben, en gaspistol, en økse og luftvåben, altså luftgeværer eller luftpistoler, fortæller Jens Claumarch til avisen.

Beredskabsstyrelsen var også på stedet med et såkaldt dronehold.

Original artikel:

Det meste af mandag har Midt- og Vestjyllands Politi forberedt en større politiaktion, der udspillede sig mandag aften i byen Hurup i Thy. Her blev en mand anholdt på en adresse i byen, bekræfter politikredsens vagtchef Jens Claumarch for Newsbreak.dk.

– Vi er ved at finde ud af, om manden er identisk med ham, vi leder efter. Imens er huset ved at blive ransaget for våben. Der er fuldstændig ro på deroppe, siger han ved 19.30-tiden.

Mandag formiddag blev lokalpolitiet i Thisted kontaktet af en bekymret borger, der havde hørt en mand med tilknytning til pågældende adresse ytre, at han havde tænkt sig at slå enhver offentlig person ihjel, hvis en sådan nærmede sig hans ejendom.

En sådan anmeldelse tager man naturligvis alvorligt, og derfor har efterforskere undersøgt potentielle kilder, der kunne fortælle om personen. Det viste sig at være forberedelse til den omfattende politiaktion, der siden skulle finde sted.

Politiet mødte talstærkt op med betjente bevæbnet med maskinpistoler, en forhandler deltog også ligesom hundepatruljer. Ved aktionen lykkedes det altså politiet at anholde en mand. Han blev ifølge Nordjyske.dk listet ud via en bagdør.

– Ingen er kommet til skade ved aktionen, siger Claumarch til Newsbreak.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu