ANNONCE

Ville spare salutten væk

30. april 2021 14:39 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Den norske forsvarsledelse forkaster forslag om at droppe kanonsalutter for Mette-Marit

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Når norske kronprinsesse Mette-Marit den 19. august har fejret sin fødselsdag, er hun altid blive lykønsket via kanonsalutter over det ganske Norge. Og sådan vil det fortsætte. Det slår forsvarets øverste ledelse fast.

Forsvarskommandoen foreslog eller tilbage i marts måned at drosle ned i antallet af årlige kanonsalutter i landet.

Meget lidt ønskeligt

Helt konkret på dagen, den 7. juni, for opløsningen af unionen mellem Norge og Sverige i 1905 og desuden i forbindelse med kronprinsesse Mette-Marits fødselsdag.

Omkring kronprinsessen med baggrund i, at de øvrige nordiske lande samt også Storbritannien kun lader kanonerne og fyrer dem af, når det er majestæterne og tronfølgerne, der fejres.

Men Mette-Marit vil som nævnt også fremadrettet få sine salutter ligesom det også fortsat vil ‘knalde og brage’ den 7. juni. Det fremgår ifølge VG af dokumenter fra forsvarets øverste ledelse, det norske medie har fået indsigt i.

Meget lidt ønskeligt

Den øverste ledelse finder det ganske enkelt ‘meget lidt ønskeligt’ at droppe nogen af salutterne her og nu.

Man erkender dog, at man ‘ikke i al evighed’ kan blive ved med markere unionsopløsningen med kanoner – og at man eventuelt på sigt kan udfase tiltaget. Måske i 2025 eller 2030.

Syv gange om året

Dermed vil der fortsat fast blive affyret kanonsalutter i Norge syv gange årligt i en rum tid endnu.

Det er på kongens og dronningens fødselsdage samt når kronprinsen og kronprinsessen fylder år. Desuden på Norges befrielse fra Nazityskland den 8. maj, på nationaldagen den 17. maj og forstsat også den 7. juni på dagen for unionsopløsningen i 1905.

Salutterne udføres fra forsvarets i alt 10 salut-stationer rundt om i landet.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu