ANNONCE

Ville være metal-stjerne og brændte kirker

4. november 2020 14:43 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det er svært at blive kendt musiker i spjældet, men den unge mand får masser af tid til at øve.

Ville være metal-stjerne og brændte kirker
23-årige Holden Matthews drømte om at blive black metal-stjerne. Om ikke andet har han i hvert fald nu god tid til at øve sig. Foto: Scanpix

23-årige Holden Matthews fra Louisiana får rigtig god tid til at øve sig i at dyrke sin musik som udøvende black metal-musiker. Han er for nylig blevet idømt 25 års fængsel, skriver amerikanske CBS News.

Den unge musiker har kigget lidt rigelig i historiebøgerne og ladet sig inspirere af black metal-genrens storhedstid i de vanvittige slut 80’ere og start 90’ere, hvor en samling nordmænd slog folk ihjel og brændte kirker for at demonstrere præcis, hvor onde de egentlig var.

Matthews er blevet dømt for at have stukket ild til tre kirker i sin stat. Hans formål var at promovere sig selv som netop black metal-musiker. Af en eller anden grund troede den unge mand, at man først kan være ægte black metal-musiker, hvis man har gjort noget vildt.

– Han tilstod at starte brandene på grund af den religiøse karakter, som bygninger har, i et forsøg på at højne sin status som black metal-musiker ved at kopiere lignende forbrydelser, som blev begået i 90’ernes Norge, siger anklager Alexander Van Hook i en pressemeddelelse.

Kirkerne, hvis menigheder overvejende er afrikansk-amerikanere, blev brændt over en periode på 10 dage i marts og april 2019. Ingen kom til skade i forbindelse med brændene, da kirkerne stod tomme.

Foruden fængselsstraffen skal den 23-årige også betale en stor erstatning til de tre kirker, der havde næsten 150 års historie bag sig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu