ANNONCE

Villy holder tæt om frigivet gidsel

25. januar 2012 11:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Villy holder tæt om frigivet gidsel
Billede mangler

Befrielsen af det danske gidsel i Somalia var sandsynligvis aldrig sket, hvis den danske regering skulle have truffet beslutningen.
“Jeg vil ikke bevæge mig ind på hypotetiske situationer,” siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn.
Amerikanerne har angiveligt haft aktionen planlagt i lang tid, og i går slog de så til og hentede deres tilfangentagne medborger, Jessica Buchanan ud. Samt det danske gidsel, Poul Hagen Thisted.
“Der opstod en situation af helbredsmæssige årsager, som gjorde, at aktionen fandt sted. Amerikanerne redegør senere for i dag, hvordan de har gjort det,” siger Villy Søvndal. Han vil ikke oplyse, om han har været kontakt med amerikanerne og givet sin billigelse til aktionen.
Den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt vil til gengæld gerne afsløre, at hun drøftede situationen med USA, inden de amerikanske elitesoldater landede i Somalia og skød de to gidsler fri.
“Vi var orienteret, men jeg vil ikke sige mere nu,” lyder det fra statsministeren.
Og hvorvidt de andre danske gidsler nu kan se frem til at blive befriet på lignende vis, står også hen i det uvisse.
“Det nytter ikke noget, at jeg udtaler mig om andre gidsler. Det vil jeg afholde mig fra,” siger Helle Thorning-Schmidt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu