Villy Søvndal i hård kritik af Nordkorea

13. april 2012 16:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Villy Søvndal i hård kritik af Nordkorea
Billede mangler

Det endte i en storstilet fiasko, da Nordkorea klokken 7.38 affyrede et langtrækkende missil. Kort efter affyringen eksploderede missilet og brækkede i tyve stykker.
Men succes eller fiasko er ikke afgørende for Danmarks udenrigsminister Villy Søvndal (SF), der nu i skarpe vendinger kritiserer Nordkorea.
“Fra dansk side fordømmer vi på det kraftigste den raketaffyring, som Nordkorea gennemførte i morges. Selvom affyringen var fejlslagen, så udgør den en klar overtrædelse af FN’s Sikkerhedsrådsresolutioner 1695, 1718 og 1874, der alle forbyder Nordkorea at benytte og udvikle ballistisk missilteknologi,” siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse.
Diktator Kim Jong-uns plan med missilet var at sende en satellit ud i rummet, men det lykkedes ikke.
I ugerne op til affyringen satte nabolande som Japan og Sydkorea sine missilforsvar i nødberedskab, mens Nordkorea overhørte alle bønner om ikke at skyde missilet af.
Det tegner endnu en gang et tydeligt billede af et regime, der ikke har i sinde at samarbejde, mener udenrigsministeren.
“Affyringen skete også på trods af utallige opfordringer fra det internationale samfund til styret i Pyongyang om at vælge dialogens vej frem for konfrontationen. Med affyringen har regimet i Nordkorea desværre valgt at fortsætte konfrontationen. Styret i Nordkorea burde i stedet arbejde for at forbedre levevilkårene for landets hårdtprøvede befolkning,” siger Villy Søvndal.
Fiaskoen var så eklatant, at de statstyrede nordkoreanske medier for en sjælden gangs skyld rapporterede om det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu