Villy ved SFs landsmøde: Vi kan ødelægge det for os selv

13. april 2012 20:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Villy ved SFs landsmøde: Vi kan ødelægge det for os selv
Billede mangler

Hold kritik væk fra pressen og behold den internt i partiet, siger Villy Søvndal til 650 SF’ere på partiets landsmøde.
 
Den interne fløjkrig i SF kan ødelægge alt for det 53 år gamle parti.
 
Det erkender den nyligt genvalgte formand Villy Søvndal foran 656 passionerede SF-medlemmer i sin åbningstale til partiets landsmøde i Kolding.
 
“Vi kan ikke reddes af hurtige, smarte meldinger. Men vi kan blive bedre til at fortælle om regeringens – og dermed vores – resultater. Men vi kan også ødelægge det for os selv. Det tager måneder og år at bygge en fremgang op, men den kan tabes på et sekund,” siger Villy Søvndal, og råder medlemmer til ikke at tage konflikterne i pressen.
 
Han hentyder til debatten om næstformandsposten, hvor beskyldninger om kommunisme og finkulturelle fornemmelser har fløjet gennem luften. Debatten kan være en af forklaringerne bag dårlige meningsmålinger omkring seks procent, og der findes ikke noget quick-fix, mener formanden.
 
“Jeg kan forstå, at det kan føles lettende at få luft. At få sine rene meninger ud. Men efterlader det os stærkere? Gør det, det nemmere at få vores politik realiseret? Nej,” svarer partiformanden retorisk, og peger på, at SF’erne må stå sammen i stedet.
 
“Lad os nu vise dem, at SF har styrken til at modstå stormen. Lad os vise dem, at vi ikke har tabt modet. Lad os vise dem, at SF’ere godt kan debattere, men vi falder aldrig – ALDRIG – hinanden i ryggen,” lyder brandtalen i Kolding.
 
SF’erne har også diskuteret om partiet er et folkeparti eller et arbejderparti. Men fra talerstolen fortæller formand Villy, hvor skabet skal stå.
 
“SF er et demokratisk parti, hvor alle kan være med – ligegyldigt om du er direktør eller cykelbud. Betyder det så, at vi politisk arbejder lige hårdt for at fremme alle samfundslags interesser? Nej! Vores kræfter bruger vi til gavn for lønmodtagerne og de små i samfundet,” fortæller Villy Søvndal og understreger, at det er kernen i SF både “i går, i dag og i morgen”.
 
Hele weekenden skal de 421 delegerede medlemmer med stemmeret diskutere SF’s politik og profil det næste år. Der skal vælges en landsledelse, der efterfølgende skal vælge en næstformand – eller formænd. Samtidig skal der vedtages et principprogram.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu