ANNONCE

Vinder fiskekonkurrence med monster-fangst

13. august 2020 15:20 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Team fra Texas står nu noteret for den hidtil største Blue Marlin, der til dato er bragt ind til lystfiskerparadiset Port Aransas.

Vinder fiskekonkurrence med monster-fangst
En dygtig og heldig lystfisker har fanget et pragteksemplar af en blue marlin. Det er dog ikke rekordfisken fra Texas. Den kan man se i et Facebook-opslag i bunden af artiklen. Foto: Scanpix.

Det var med et monster af en blue marlin, et lystfisker-team fra Texas fredag den 7. august vandt en stor fiskekonkurrence, Texas Billfish Tournament, der blev afholdt i farvandet ud for øen Mustang Island 180 km sydøst for San Antonio.

Vinder-fisken, som holdet indleverede til dommerne i lystfiskerparadiset Port Aransas på øen, vejede ikke mindre end 335 kilo. Se den i et facebook opslag i bunden af artiklen

Det er ifølge konkurrencens leder det største blue marlin eksemplar, der er til dato er blevet bragt ind til Port Aransas. Den tidligere rekord var fra 2010, hvor et team fangede et ‘sølle’ eksemplar på lige knap 250 kilo.

Ifølge mediet My San Antonio målte kæmpen 4,27 meter fra spidsen af ‘næbbet’ til halen og der måtte en indædt fight på tre timer og tyve minutter til, inden den kunne landes på vinder-teamets båd.

“Det var en episk og fuldstændig euforisk oplevelse. Vi var godt klar over, det var en stor fisk, vi havde på krogen men ikke, at den var så stor. Det var meget følelsesladet for os alle,” fortæller vinder-teamts kaptajn.

Holdet valgte iøvrigt at donere det ellers aldeles eftertragtede og kostbare marlin-kød til et center for hjemløs i havnebyen Corpus Christi ved Den Mexicanske Golf.

Selv om der er tale om et monster af en blue marlin, er der dog et stykke op til rekorden for staten Texas. Den tilhører lystfiskeren Richard Richardson, der i 2014 landede et eksemplar på 441 kilo.

Herfra er der så igen spring op til verdensrekorden, der ifølge International Game Fish Association lyder på, hold fast, 636 kilo. Det eksemplar blev fanget ud for den brasilianske by Victoria i 1992.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu