Vinder præsident-valg med 99,8 procent

24. februar 2012 23:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vinder præsident-valg med 99,8 procent
Billede mangler

Den eneste kandidat i Yemen præsidentvalget i tirsdags, vice-præsident Abdrabuh Mansur Hadi, fik 99,8 procent af de gyldige afgivne stemmer.
Det har landets valgkommission annonceret på fredag, skriver The Daily Star.
Ifølge de endelige resultater, var 6.635.192 stemmeberettigede vælgere troppet op for at afgive deres stemme, hvilket gav en valgdeltagelse på 66 procent.
Abdrabuh Mansur Hadi vil aflægge ed for Yemens parlament lørdag, og han bliver formelt indviet som præsident mandag, lyder det i en erklæring fra kommissionen.
Her kommer han til at afløse den mangeårige enerådige præsident Ali Abdullah Saleh.
Selve valget blev gennemført som led i en plan udarbejdet af FN, USA og EU og en gruppe arabiske lande i november, hvor Saleh sagde ja til at træde ned fra præsident-posten.
Til gengæld slipper han nemlig med en kontroversiel aftale om immunitet mod retsforfølgelse for at have været skyld i hundredvis af menneskers død, da disse mennesker over 10 måneder protesterede over hans 33-årige hårde regime.
Saleh har modtaget behandling i USA for en skade, han pådrog sig i et bombeangreb i præsidentpaladset sidste juni, men flyver hjem til overdragelsen, siger vice-informationsminister Abdo Janadi ifølge The Daily Star.
Ali Abdullah Saleh er den fjerde arabiske leder, der mister magten efter folkelige oprør. Han efterlader et land med en økonomi, der er i ruiner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu