Vinduesfabrik lukker efter benhård priskonkurrence

26. marts 2013 14:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vinduesfabrik lukker efter benhård priskonkurrence
Billede mangler

Den trængte danske vinduesbranche må endnu en gang skrue ned for blusset med den bebudede lukning af Pilkington-koncernens fabrik i Skive.

 

Op til 42 ansatte står til at miste jobbet, fordi Pilkington forventer at lukke sin produktion af bygningsglas i Skive ved udgangen af juni.

»Efterspørgslen i Danmark efter bygningsglas er fortsat på et historisk lavt niveau og desværre uden nogen tegn på bedring,« skriver Pilkington i en pressemeddelelse.

Også for knap et år siden skar Pilkington ned i staben i Skive. Dengang lød forklaringen, at hovedparten af termoruderne på det danske marked efterhånden kom fra udlandet, og især tyske og polske producenter var prismæssigt svære at hamle op med.

Sidste forår gik blandt andre to jyske producenter, Dan-Alu og Linolie Vinduet, konkurs med tilsammen knap 75 ansatte.

Ud over den hårde konkurrence med fabrikker i lande med lavere lønninger døjer vinduesproducenterne med et historisk lavt nybyggeri.

Britiske Pilkington med rødder tilbage fra 1826 har siden 2006 været en del af den japanske NSG-koncern. Herhjemme sælger virksomheden også bilglas, og afdelingen i Odense blev afviklet sidste år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu