ANNONCE

Vinterklar: Otte ud af ti skifter til vinterdæk

17. september 2012 19:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vinterklar: Otte ud af ti skifter til vinterdæk
Billede mangler

Otte ud af ti bilejere skifter altid til vinterdæk, viser undersøgelse fra FDM. Har man ikke selv mod på at bakse med hjulskiftet, er der hjælp at hente hos FDM.
 
Efteråret har så småt meldt sin ankomst, og om få uger er det tid til at stille både havemøbler og ure tilbage – og finde bilens vinterdæk frem. 
At bilejerne i høj grad er opmærksomme på, at bilens ’fodtøj’ skal passe til årstiden, viser en ny undersøgelse, FDM har foretaget. Her svarer hele 82 procent af bilejerne, at de altid skifter til vinterdæk.
At skifte til vinterdæk er ikke mere kompliceret, end at man selv kan klare det. Har man alligevel ikke mod på selv at bakse med det, tilbyder FDMs testcentre igen i år at hjælpe med hjulskiftet. Man kan allerede nu booke tid til hjulskiftet hos FDM test og bilsyn.
– FDM tester og rådgiver i forvejen om dæk. Derfor er det kun naturligt for os også at hjælpe med hjulskiftet, hvis man ikke selv har mod på at skifte fra sommer- til vinterdæk. Udover at foretage selve hjulskiftet kontrollerer vi også, om dækkene er i orden, har det rette dæktryk og er spændt korrekt, fortæller divisionschef i FDM test og bilsyn Henning Pedersen.
Selv om otte ud af ti bilejere altså følger FDMs anbefalinger om at skifte til vinterdæk, kan årets koldeste måneder stadig være en udfordring for familiens bil. Derfor tilbyder FDM også at give bilen et vintertjek i forbindelse med hjulskifte, så bilen er klar til vinteren.
– Skal bilen være klar til vinterens strabadser, er det ikke nok bare at skifte til vinterdæk. Bremser og lygter skal også være i orden. Tidligere lygtekontroller har afsløret, at mindst en femtedel af lygterne var indstillet forkert eller slet ikke virkede. Det er generende for medtrafikanterne, så vintertjekkene er også til gavn for trafiksikkerheden, siger Henning Pedersen
På www.FDM.dk/daek kan man læse mere om dæk, dæktest og se instruktionsvideo om, hvordan man selv skifter til vinterdæk.
 LIKE artiklen hvis du også er en af dem, der skifter til vinterdæk,

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu