Gør bilen vinterklar i god tid: Så slipper du frustrerende overraskelser

10. oktober 2017 06:24 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Tidligere undersøgelser fra FDM viser, at danske bilister kan være slemme til at passe på deres biler op til vintertid.

Er din bil vinterklar? Er svaret nej, risikerer du frustrerende morgener, når vinteren rigtigt melder sig i Danmark. Du risikerer også et surt besøg i din synshal, næste gang bilen har et sådant lovpligtigt besøg foran sig.

Tal fra FDM har først vist, at tusindvis af fejl i test og bilsyn kunne relateres til vitnerklargøring. Med andre ord; fordi bilen ikke var vinterklar, opstod der fejl sidenhen. Men man kan undgå mange af fejlene, hvis man ellers sørger for at gøre bilen klar til vinteren, inden vinteren fatkisk titter frem.

Mange af fejlene bør blive udbedret, hvis man husker at køre bilen forbi en mekaniker til service, når tid er, og derudover kan man gøre sit til, at bilen er vinterklar i god tid.

”FDM anbefaler, at man løbende tjekker sit batteri, og særligt hvis det er et par år gammelt. Ved hård frost mister det op til 50 procent af sin kapacitet, og i nogle tilfælde giver det helt op. Derfor er det en god idé at lade batteriet op derhjemme en gang om måneden henover vinteren. På den måde forlænges batteriets levetid”, har leder af FDMs tekniske rådgivning, Jørgen Jørgensen, tidligere sagt til FDM.

Vinterklar med vinterdæk

Newsbreak.dk har allerede omtalt et af de elementer, det er en rigtig god idé at have styr på før vinterens komme; vinterdæk. Vinterdæk i Danmark er måske ikke noget, man mener at have behov for med tanke på de milde vintre, vi nu og da har, men moderne vinterdæk er faktisk bygget til at kunne køre godt i andet end vaskeægte vintervejr.

Når man alligevel er igang med at gøre bilen vinterklar, kan man passende gennemgå viskerblade samt sikre sig, at bilens sprinklervæske er frostsikker. Så udvider den sig ikke, og den fryser ikke til is, når frosten rammer Danmark.

Du kan i galleriet se FDM’s syv vigtigste råd til, hvordan du gør din bil vinterklar. 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu