ANNONCE

Vinterproblem kan koste kørekortet

29. november 2020 06:33 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Hvis dug, sne eller is hæmmer udsynet fra førersædet, kan politiet give dig store bøder og i værste fald frakende dig kørekortet

Frosten nærmer sig med hastige skridt og i det hele taget kan kalenderen ikke løbe fra af, at vi går mod koldere tider.

Med de kolde morgener følger naturligvis frost på bilruderne – en evig pestilens på de travle morgener.

Artiklen fortsætter under videoen

Man kan måske fristes til at springe over, hvor gærdet er knap så højt, og kun skrabe et lille hul, der giver udkig foran rattet. Men det er slet ikke nok -. hverken sikkerheds- eller lovmæssigt, skriver OK i en pressemeddelelse.

Ifølge OK er det sågar noget, politiet i de senere år har øget deres fokus på:

– Der skal mindst være 50 procent udsyn gennem ruderne, og politiet er især opmærksom på forruden samt sideruderne. Det dur ikke at køre af sted og lade bilens varmeanlæg klare dug og is undervejs, og varmt vand på bilens iskolde ruder er en dårlig idé, fordi ruden i værste fald kan revne, hvis varmepåvirkningen af vandet er for høj, siger Claus Møller Sørensen, chef for Marked Bilist i OK, i pressemeddelelsen.

Kan koste kortet

Kører du afsted med begrænset udsyn, så kan du risikere en frakendelse af kørekortet og i mildere tilfælde en bøde på 1.000 til 1.500 kroner, afhængig af hvor lidt du kan se ud af ruderne.

Husk at sidespejle, lygter og nummerplade også skal være fri for is og sne på de dage, hvor man vågner op til et sneklædt landskab.

– Vi sætter os selv ind i bilen. Vurderer vi, at vi ikke kan orientere os tilstrækkeligt, tager vi billeder af episoden og beskriver den i rapporten. Og så er det op til en dommer at afgøre, hvor slem situationen er, har politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter tidligere forklaret til Ritzau.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu