Virksomheder sjofler egen seniorpolitik

14. marts 2012 09:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Virksomheder sjofler egen seniorpolitik
Billede mangler

De gode intentioner om at tage særligt hensyn til de ældste medarbejdere er sat på formel i hver anden dansk virksomhed.
Men hver tiende bruger den overhovedet ikke. Og hver tredje tilkendegiver, at de kun “i nogen grad” efterlever seniorpolitikken.
Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en opgørelse foretaget af organisationen Lederne.
Hos Ældresagen ærgrer det souschef Jens Højgaard, at de mange virksomheder ikke følger deres egen politik.
“For der er jo ikke meget ældrepolitik, hvis man ikke efterlever den. Især er det ærgerligt, fordi pensionsalderen har været stigende, og det er vigtigt, at man gør noget for at fastholde medarbejderne,” siger han til Jyllands-Posten.
Hos Lederne ser analysechef Kim Møller Laursen helt anderledes på det. Han hæfter sig ved, at ni ud af ti virksomheder i et omfang bruger sin egen politik for de ældre.
“Jeg er enig i, at det kan se problematisk ud, at man har en seniorpolitik og ikke efterlever den i praksis, men det drejer sig heldigvis om et fåtal. 90 procent bruger den,” siger han til Jyllands-Posten.
En årsag til, at nogle virksomheder dropper deres seniorpolitik kan være, at nedsat arbejdstid ofte indgår i en seniorpolitik, siger Kim Møller Laursen.
“En leder har nogle mål, der skal opfyldes, og ønsker mange mange ældre medarbejdere at gå ned i tid, bliver det sværere at opfylde de mål, uden at de tilbageværende kolleger løber hurtigere. Det er ikke holdbart. Så må lederen sige nej og henholde sig til målopfyldelsen,” siger han til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu