Virksomheder vil have grøn støtte

5. marts 2013 13:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Virksomheder vil have grøn støtte
Billede mangler

Udfordringer som for eksempel stigende regnmængder og luftforurening fra skibe er noget, danske virksomheder ønsker at tage hånd om.

 

Derfor har et stort antal af dem søgt om at få støttepenge fra Miljøministeriets MUDP-program, der støtter udvikling, test og demonstration af miljøeffektiv teknologi. Ud af 100 ansøgere fik 58 projekter støtte.

Miljøminister Ida Auken (SF) glæder sig over, at så mange virksomheder har søgt om støtte.

»Vi har givet dobbelt så mange penge til udvikling af grøn teknologi i 2012 som i 2011. Denne gang har der været penge til både store og små projekter, som eksempelvis udvikling af støjskærme, der kan opsamle regnvand, og udvikling af teknologi, der øger genanvendelsen af elektronikaffald,« siger miljøminister Ida Auken.

Projekterne, der har modtaget støtte, spænder vidt. Dog går næsten halvdelen af pengene til løsninger inden for vand og klimatilpasning. For eksempel vil en virksomhed udvikle en ny pumpeløsning til spildevand.

Miljøministeriet har fra 2008 til 2012 støttet i alt 205 projekter hos virksomheder og vidensinstitutioner med 157 millioner kroner – heraf 61 millioner alene i 2012.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu