ANNONCE

Virolog: Denne rejseform er sikrest

1. juli 2020 08:06 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Hvis sommerferien skal tilbringes i udlandet, er en rejseform den sikreste i forhold til smitterisikoen.

Sommerferien står for døren for de fleste danskere inden for de nærmeste uger.

Originalt havde de fleste formentlig tænkt, at de var nødsaget til at spendere ferien indenfor landets grænser grundet udbruddet af coronavirus.

Dog er den danske grænse blevet åbnet, og der er mulighed for at besøge udvalgte lande i Europa, derfor kan nogle være på vej sydpå denne sommer.

Vil du være på sikreste side, så anbefaler en virolog en bestemt rejseform. Det skriver Applus Bilsyn i en pressemeddelelse.

Tager bilen

En ny undersøgelse fra Applus Bilsyn viser, at omtrent hver anden bilejer tager på kør selv-ferie i de kommende uger.

I undersøgelsen er 1825 bilejere blevet spurgt, om de skal på bilferie denne sommer.

Hvis man stadig har sine betænkeligheder ved at rejse grunden risikoen for at blive smittet med coronavirus, så er det netop bilferie, man skal ty til.

Set i forhold til at rejse med offentlig trafik som tog, eller at hoppe på et fly, så er det altså mere sikkert at tage familien med på bilferie.

– Ja. Risikoen for at blive smittet med covid-19 er mindre på bilferie end ved offentlig transport, det vil sige tog, fly eller bus, siger virolog og professor ved Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan.

Det skyldes, at man på bilferie opholder sig i længere tid i et miljø, hvor man ikke er særligt udsat for smitte.

– Kører man afsted i bilen alene med sin familie på vej til en alpehytte i Østrig, så opholder man sig i længere tid i et mindre udsat rejserum. Risikoen for smitte er størst der, hvor man har en større trædeflade med andre, nye mennesker, siger virologen.

Tag enkle forholdsregler

Søren Riis Paludan anbefaler, at danskere rejser til steder, hvor de føler sig trygge, når de skal på sommerferie.

Dog peger han på flere ting, man kan gøre, hvis man vil beskytte sig fra at blive smittet på rejsen til udlandet.

Virologen anbefaler, at man ikke opholder sig i større forsamlinger, ligesom man skal tænke over at holde afstand til andre samt bruge håndsprit regelmæssigt.

Det kan også være en god idé at bruge mundbind på dele af rejsen. Det kunne blandt andet være i situationer, hvor man ender med at være i en større forsamling af mennesker, selv om man har forsøgt at undgå det.

Desuden peger han på, at når bilferien er slut, er det fornuftigt at lade sig teste.

– Når man kommer hjem, kan man altid tage en test, som er et nyt værktøj tilgængelig for alle. Er testen positiv, bør man informere sin familie og omgangskreds, siger Søren Riis Paludan.

Skal man på bilferie, er det en god idé at have fuldstændig styr på bilen. Det gælder blandt andet et tjek af bilens olie, dæk og lygter.

Men der er også en række andre huskeregler, når man skal på kør selv-ferie. Dem kan du se i galleriet ovenfor.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu