ANNONCE

Virusekspert: Denne løsning hjælper ikke

15. august 2020 20:52 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

I USA bør man ikke jagte flokimmunitet, lyder det fra eksperten.

Virusekspert: Denne løsning hjælper ikke
Dr. Anthony Fauci tror ikke på, at flokimmunitet er vejen frem for USA. Foto: KEVIN DIETSCH/Ritzau Scanpix

Du har måske hørt om begrebet flokimmunitet i forbindelse med omtale af coronavirus covid-19.

Det er noget, man i blandt andet Sverige har håbet på hjælp fra i kampen mod virussen, og teorien er, at har en høj nok del af befolkningen været smittet med covid-19, vil der være flokimmunitet imod virussen.

Teorien har lidt skud for boven på det seneste, og i netop Sverige har man døjet med, at en for lille del af befolkningen har antistoffer i blodet mod covid-19.

Nu melder Dr. Anthony Fauci, den øverste sundhedsrådgiver i USA, sig på banen i en advarsel om jagten på flokimmunitet i USA.

– Det kommer til at koste en masse mennesker livet, hvis alle bliver smittet, selv hvis et relativt stort antal ikke udviser symptomer, siger Anthony Fauci ifølge CNN.

Ubesvarede spørgsmål

CNN skriver, at det endnu er uvist, om de, der overlever covid-19, faktisk er immune over for virussen, og selv hvis det var tilfældet, mener Anthony Fauci altså ikke, at det ville være godt for USA som nation, hvis alle landets borgere blev smittet med covid-19.

Newsbreak.dk har tidligere fortalt om den amerikanske by Tuscaloosa, hvor unge mennesker holdt fester med det ene formål at blive smittet med covid-19.

Her var det dog ikke håbet om immunitet, der fik unge raske til at feste i nærkontakt med sikkert smittede.

Det var derimod den pengepræmie, der blev udlovet. Alle deltagere ved festen betalte entré, og den første, der kunne bevise, at vedkommende blev smittet ved festen, ville efterfølgende score gevinsten.

Det kan du læse mere om her.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu