Visitationszoner forlænget på Vestegnen og i Nordsjælland

26. marts 2013 12:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Visitationszoner forlænget på Vestegnen og i Nordsjælland
Billede mangler

Københavns Vestegns Politi har tirsdag valgt at forlænge den eksisterende visitationszone i Gladsaxe, Herlev og Ballerup til 9. april, og det samme gør sig gældende for Nordsjællands Politi, som siden februar har haft en visitationszone i Kokkedal.

 

Hos Københavns Vestegns Politi sker forlængelsen både på baggrund af det nuværende konfliktbillede med flere sammenstød mellem personer fra bandemiljøet og på grund af fortsatte fund af våben i visitationszonen. Samtidig vil man have standset den kontrol, som bandemedlemmer udøver mod almindelige menneskers færden i området, lyder det.

Den blev indført, efter et skuddrab på en 19-årig mand den 11. januar og drabsforsøg i dagene før.

Der er ikke sket ændringer i visitationszonens geografiske udstrækning, og den vil således fortsat inkludere Gladsaxe, Herlev og Ballerup.

I Nordsjælland visiterer man fortsat personer, som foruden trøjer og huer med bande-navnet »Loyal To Famila« er iført skudveste. Her blev visitationszonen oprettet 22. februar efter en episode, hvor en politipatrulje så sig nødsaget til at affyre varselsskud

I en visitationszone kan politiet stikprøvevis visitere personer, køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu