VK kan støtte vækstplan her og nu

11. marts 2013 17:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
VK kan støtte vækstplan her og nu
Billede mangler

Hvis regeringen sender sin vækstplan til afstemning i Folketinget i næste uge, stemmer Venstre og de Konservative for.

 

Det er løftet fra de borgerlige oppositionspartiers ledere, der mandag eftermiddag er mødt op i Finansministeriet for at drøfte Vækstplan DK med regeringstoppen.

Forud for mødet roste både Lars Løkke Rasmussen (V) og Lars Barfoed (K) regeringens plan for at skabe hårdt tiltrængte arbejdspladser.

»Vi glæder os naturligvis over, at regeringen har taget et skridt væk fra den politik, de gik til valg på, og hen imod vores politik. Vi er på store stræk enige med vækstplanen, så hvis regeringen fremsætter planen i Folketinget, vil vi naturligvis stemme for,« lød det fra Lars Løkke Rasmussen på vej ind i forhandlingslokalet.

Han håber dog, at regeringen vil gå skridtet videre og give V og K en række indrømmelser.

»En ting er at få os til at trykke på de grønne knapper i folketingssalen. Det gør vi som sagt gerne. Men hvis regeringen ønsker en fremskuende politisk aftale, har vi nogle ønsker, som vi vil have opfyldt,« sagde den tidligere statsminister og pegede på en håndsrækning til små og mellemstore virksomheder, lavere energiafgifter, fokus på grænsehandlen og et generelt byrdestop.

Inden forhandlingerne fik de borgerlige partier et skud selvtillid af regeringens nominelle støtteparti, Enhedslisten, der mandag erklærede, at partiet vil stemme imod en aftale om kommunernes økonomi, der rummer besparelser. Det er en af hjørnestenene i vækstpakken, og derfor kan Venstre og de Konservative reelt vælte regeringen ved at stemme imod. Men det bliver næppe aktuelt.

»Lad os nu se, om Enhedslisten mener det alvorligt. Det tvivler jeg på,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Formand for de Konservative, Lars Barfoed, slog fast, at han »naturligvis« gerne vil være med til at vælte regeringen og sikre et nyvalg.

»Det vil kræve, at Enhedslisten stiller et mistillidsvotum til regeringen, og det vil de næppe gøre,« lød det fra Barfoed.

Dagens forhandlinger ventes afsluttet først på aftenen, men det er næppe sandsynligt, at parterne vil kunne præsentere en færdig aftale.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu