VKO manglede argumenter for grænsekontrol

11. april 2012 08:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
VKO manglede argumenter for grænsekontrol
Billede mangler

“Der har i de senere år været en markant stigning i den grænseoverskridende.”
Sådan lød argumentet, da VK-regeringen og Dansk Folkeparti fik indført den meget omdiskuterede øgede grænsekontrol sidste år.
Men det viser sig nu, at VKO-flertallet satte embedsmændene på overarbejde, for det var svært at understøtte argumentet om stigende kriminalitet, viser interne dokumenter, som Jyllands-Posten har fået indsigt i.
Skatteministeriets embedsmænd blev direkte advaret mod at sende materialet, der skulle understøtte påstanden om den stigende kriminalitet, til EU-Kommissionen, fordi det byggede på “udokumenterede formodninger.”
Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen, er rystet over at lære, hvor politikken omkring grænsekontrollen blev strikket sammen.
“Det er rystende, at det nu dokumenteres, i hvor høj grad Lars Løkke Rasmussen (V) lod sig piske rundt i manegen af Dansk Folkeparti, så de arme embedsfolk blev beordret til at konstruere en virkelighed, som ikke eksisterede,” siger Thomas Jensen, som bakkes op af SF, til Jyllands-Posten.
Venstres daværende skatteminister Peter Christensen afviser imidlertid kritikken.
“Jeg er ikke vidende om, at der skulle være fremsat en påstand, som efterfølgende skulle dokumenteres. Der er tale om en politisk aftale mellem den daværende VK-regering og Dansk Folkeparti, som skulle styrke toldkontrollen ved de danske grænser – bl.a. for at dæmme op for grænseoverskridende kriminalitet,” skriver Peter Christensen i en mail til Jyllands-Posten.
Kilde: Jyllands-Posten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu