ANNONCE

VKO: Skønt opgør med krævementalitet

30. november 2011 09:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
VKO: Skønt opgør med krævementalitet
Billede mangler

“Jeg kunne ikke være mere enig.” Det har vi sagt i årevis.” “Jeg har brugt det i utallige taler.”
Sådan lyder reaktionen fra henholdsvis Tom Behnke (K), Ellen Trane Nørby (V) og Pia Kjærsgaard (DF), efter at socialminister Karen Hækkerup (S) nu lancerer et opgør med krævementaliteten.
“Ordene gør din pligt og kræv din ret, har jeg selv benyttet gentagne gange i årstaler, så de er ikke fremmede for mig. Jeg glæder mig over, at vi nu får den debat,” siger Pia Kjærsgaard til Newspaq.
Ministeren mener, at vi skal holde op med at “betragte samfundet som et tagselvbord, som vi ikke selv skal bidrage til”. Meldingen kommer efter en heftig debat om en fattig, som Özlem Cekic (SF) brugte som eksempel, der viste sig at have 5.000 kroner om måneden, når alt var betalt.
Men både Dansk Folkeparti, De Konservative og Venstre har svært ved at se ministerens ord i regeringens førte politik.
“Det nytter jo ikke noget, at man siger, at vi alle sammen skal yde en indsats, og at man så fjerner loftet over kontanthjælp og starthjælpen, så det ikke kan betale sig at arbejde,” siger socialordfører Tom Behnke til Newspaq.
“Det er ikke nok, at socialministeren bruger en retorik, som vi også selv har brugt, når hun gør det modsatte,” siger Ellen Trane Nørby, Venstres politiske ordfører, til Newspaq.
Alle tre politikere i oppositionen glæder sig nu til at se, hvad Karen Hækkerup gør for at følge op på udmeldingen. Indtil videre har ministeren nedsat et udvalg, som skal se på en officiel fattigdomsgrænse i Danmark.
Men også her er Pia Kjærsgaard uenig. Hun vil ikke have en fattigdomsgrænse, men derimod en anden holdning.
“Hvad skal vi bruge eksperter til at finde ud af, hvornår man er fattig. Hvad så når man har nået den grænse, skal man så bare give op,” fortæller Pia Kjærsgaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu