VKO vil give penge til fængsler i Østeuropa

5. marts 2012 11:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
VKO vil give penge til fængsler i Østeuropa
Billede mangler

Send danske skattekroner til fængsler i Østeuropa, så udenlandske kriminelle, der er dømt i Danmark, kan brumme den derhjemme.
Sådan lyder et beslutningsforslag fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, skriver Berlingske.
Beslutningsforslaget skal i sidste ende spare den danske statskasse for de udgifter, der er forbundet med, at østeuropæere ryger i gennem det danske retssystem, lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.
“Det koster det danske samfund mange penge at køre retssager mod østeuropæiske kriminelle og lade dem afsone i danske fængsler. Vi vil hellere bruge nogle af de penge på, at de afsoner i hjemlandet. Der er store besparelser at hente ved at hjælpe for eksempel Bulgarien og Rumænien med at opbygge fængselskapacitet,” siger han til avisen.
Pengene vil være givet godt ud, mener man hos De Konservative, der tror, at det vil forebygge nye forbrydelser på dansk jord.
“De penge er givet godt ud. Et fængselshold i Danmark er den rene svir for østeuropæiske kriminelle, og derfor er de fuldstændig ligeglade med risikoen for at blive opdaget. Tusindvis af danskere er hvert år udsat for tyveri, indbrud og hjemmerøveri. Specielt i Nordsjælland er indbrud virkelig en udbredt kriminalitetsform, og det er meget krænkende, at nogen bryder ind i ens hjem,” siger retsordfører Tom Behnke (K) til avisen.
Europæiske lande er i forvejen forpligtet til at tage imod deres dømte statsborgere fra andre lande. Dog er der mange, som ikke har implementeret reglerne endnu. I følge Peter Skaarup (DF), vil det også have lange udsigter, og man skal istedet forsøge at få de østeuropæiske lande til at indgå frivillige aftaler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu