ANNONCE

Vognmand om vanvids-overhaling: Chaufføren havde styr på det

21. marts 2018 13:03 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Chaufføren er stadig ansat hos vognmanden.

Selve overhalingen finder sted et par minutter inde i videoen. Video: Privat.

En video af en overhaling af både en lastbil og et helle-anlæg bliver nu efterforsket af Sydøstjyllands Politi.

14. marts fik lastbilchauffør Asbjørn Vester sig noget af overraskelse. På vej ad hovedvej 13 fra Tørring mod Hammer i den sydøstlige del af Jylland bliver han overhalet af en lastbil. Der er der som sådan ikke noget odiøst eller umærkeligt i – at blive overhalet – men denne lastbil overhalede ikke blot Asbjørn Vester; den tog også et helleanlæg med svingbaner venstre om. Og det er ulovligt.

Episoden fik Asbjørn Vester fanget på sin lastbils kamera. Den video kan du se over artiklen.

Chaufføren, der kørte den overhalende bil, er ansat hos vognmand Steffan Ludvigsen. Ham har Newsbreak.dk været i kontakt med, men han ønsker ikke at udtale sig til os omkring episoden, men han har istedet talt med TV2. 

– De har været forbi for at afhøre min chauffør, og det ender nok med en stor bøde og et klip eller to i kørekortet. Men jeg har selv set videoen, og jeg vil sige, at min chauffør altså har overblik over situationen, da han trækker ud og kører om helleanlægget. Man skal tænke på, at en lastbilchauffør sidder med et godt overblik oppe i førerhuset og derfor har bedre grundlag for at træffe den slags beslutninger, siger Steffen Ludvigsen til TV 2.

– Hvis vi udelukkende skulle køre efter reglerne, ville der nok være en del danske bilister, som blev kede af det, siger Steffan Ludvigsen til TV 2, der dog ikke vil fyre sin chauffør på baggrund af episoden.

Han siger, at hans chauffør ‘kørte med hovedet oppe i røven’ og sket er sket.

Det ér ikke hverdagskost

Horsens Folkeblad har talt med Asbjørn om oplevelsen, der fandt sted 14. marts omkring 06.15.

– Jeg har kørt lastbil i 30 år, og jeg har set mange sjove og dumme ting. Både fra lastbiler og personbiler. Men det er heldigvis ikke hverdagskost, at nogen kører så idiotisk, siger Asbjørn Vester til Horsens Folkeblad.

Videoen valgte han at lægge på Facebook, hvor den har nået op over 200.000 visninger. Han er siden blevet kontaktet af Sydøstjyllands Politi, der til Newsbreak.dk oplyser, at man er ved at finde ud af, om man kan indlede en efterforskning mod den overhalende chauffør.

Newsbreak.dk har også talt med Asbjørn Vester. Han har givet tilladelse til, at vi bruger videoen i denne artikel, men han ønsker ikke at udtale sig yderligere om selve sagen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu