ANNONCE

Voksenven livestreamede overgreb

26. marts 2021 14:50 | Af: Ritzau Fokus

Mand erkender at have onaneret og udført oralsex på autistisk dreng, som han var i kontakt med som voksenven.

Voksenven livestreamede overgreb
Der ventes dom i sagen 6. april. (ERIK LUNTANG/SCANPIX NORDFOTO 2001).

En 30-årig mand fra Vejle erkender, at han gennem flere år adskillige gange forgreb sig på en dreng, som han var voksenven for.

Han har fredag ved Retten i Kolding erkendt sig skyldig i store dele af anklagerne imod ham om overgreb og besiddelse af børneporno.

Den tiltalte har forklaret, at han meldte sig som frivillig til projektet “Barnets Ven” i Red Barnet Ungdom.

– Jeg har ikke haft det særligt nemt i min egen barndom. Jeg fik pludselig mulighed for at kunne gøre noget godt for et andet barn, siger han i retten.

Erklæret homoseksuel

Den tiltalte er erklæret homoseksuel, men han afviser, at han gik ind i projektet med den hensigt at udnytte drengen seksuelt.

Men forholdet til drengen, der er diagnosticeret med autisme, udviklede sig alligevel i den retning.

Manden så typisk drengen et par gange om måneden. Han hentede ham efter skole, og så tog de eksempelvis ud at bowle eller i biografen.

Drengen overnattede også i den tiltaltes lejlighed. Det var her de seksuelle udfoldelser ifølge den tiltalte fandt sted.

I starten var der ifølge den tiltalte alene tale om, at han onanerede sig selv, mens drengen lå og sov ved siden af ham.

Men det udviklede sig senere til, at han onanerede drengen og udførte oralsex på ham.

Den tiltalte satte på et tidspunkt også et videokamera op i sit soveværelse, så han kunne livestreame de seksuelle udfoldelser.

Så kunne den tiltaltes kæreste, der var på Færøerne, følge med i udfoldelserne via en app.

Kæresten tiltalt

Kæresten – en 28-årig mand – er også tiltalt i sagen. Han anklages for at have deltaget i overgrebene. Det erkender han – men kun i et enkelt tilfælde.

Drengen var mellem 9 og 13, da overgrebene stod på.

Han har afgivet forklaring til politiet, og retten skal senere se og høre drengens forklaring på en videooptagelse.

De to mænd har været varetægtsfængslet siden sidste sommer.

Ud over fængselsstraf kræver anklagemyndigheden, at de to mænd frakendes retten til at have med børn at gøre erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter.

Red Barnet Ungdom har i kølvandet på sagen haft advokater til at se på, om organisationen kunne have gjort noget anderledes i forløbet.

Sagen har blandt andet medført, at frivillige ikke må sove sammen med de børn, de er voksenvenner for. Medmindre det sker ved et arrangement, hvor der også er andre frivillige.

Der ventes dom i sagen 6. april.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu