Voksne tier om børns mistrivsel

23. april 2012 07:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Voksne tier om børns mistrivsel
Billede mangler

Blå mærker, dårligt tøj eller angst og sky adfærd. Mistrivsel hos børn viser sig på mange måder. Nu viser en ny undersøgelse med deltagelse af flere end 3000 voksne, at hver tredje mistænker eller har haft mistanke om et barns mistrivsel, men at få går til kommunen.
58 procent har overvejet at indberette en mistanke, men kun to ud af fem har gjort alvor af det. Dermed har myndighederne blot modtaget 268 indberetninger fra de i alt 1083 bekymrede voksne.
Socialminister Karen Hækkerup (S) er bekymret over de voksnes tilbageholdenhed og varsler øget fokus på området.
– Det er rigtig vigtigt, at folk ved, hvordan de skal forholde sig, hvis de får en mistanke om, at et barn ikke har det godt, siger hun og fortsætter:
– Tiden er kommet til, at vi laver en større oplysningskampagne, så alle voksne ved, hvem de skal rette henvendelse til, og hvordan de skal gøre det. Jeg vil bestemt gå videre med idéen om at lave noget kampagnevirksomhed på området.
Bente Boserup, der er chef for børnetelefonen i Børns Vilkår, mener også, at mere oplysning er vejen frem.
Hun fortæller, at folk er usikre, når de ringer til børnetelefonen.
– De ved ikke, hvad de skal gøre. Hvor man skal rette henvendelse, og hvordan man gør, siger Bente Boserup og understreger, at folk holder tæt af flere årsager:
– Mange er nervøse for, at der ikke kommer noget ud af det, hvis de indberetter en mistanke. Og mange føler sig ubehageligt til mode over at blande sig i andre menneskers privatliv.
Anders Hede, forskningschef i TrygFonden, som står bag undersøgelsen, mener, at danskerne er meget opmærksomme på børns trivsel.
– Man har ikke alene øje på sine egne børn. Man følger også med i, hvordan det går med børnenes kammerater og de børn, man for eksempel møder som frivillig i idrætsforeningen, siger han og fortsætter:
– Det kan imidlertid være svært for den enkelte at afgøre, hvornår en mistanke er så stærk, at man bør handle på den.
TrygFonden bebuder nu en række møder rundt om i landet. Målet er klæde danskerne på til at vurdere, hvornår en mistanke er velbegrundet, så kommunerne kan få nys om sagerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu