Voldelig rumænsk tyvebande udvist af landet

14. november 2017 08:11 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Tre rumænske mænd blev idømt fængsel og udvisning.

Voldelig rumænsk tyvebande udvist af landet
En rumænsk tyvebande er udvist af landet. De ankede alle dommen. Foto: Politiet.

Tre rumænske mænd blev mandag ved Retten i Glostrup idømt fængsel i 2,5 år, 3,5 år og syv år samt udvist af Danmark for altid for grove røverier mod kvinder og ældre.

De tre mænd – på 27, 33 og 34 år – blev dømt for hver deres rolle i fem røverier, et groft røveri og et hjemmerøveri, som de ifølge anklageskriftet begik hver især eller sammen.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Røverne udså sig blandt andet deres ofre – typisk kvinder og ældre – i et tog, fulgte efter dem fra stationen, overfaldt dem og stjal de værdier, de havde på sig.

Bankede ofrene

Det skete ofte meget brutalt, hvor røverne fastholdt og slog deres ofre, så flere fik brud på kæbe og fingre, og en fik en øjenskade.

Et stort efterforskningssamarbejde mellem politikredsene i København, Nordsjælland og Københavns Vestegn førte til varetægtsfængsling af de tre i maj.

– Selvom det var brutalt og har påvirket ofrene dybt, så mødte både de og vidner op i retten, konfronterede røverne og afgav detaljerede forklaringer – og det har været af afgørende betydning for sagen og rettens udmåling af straffen, siger senioranklager Danni Richter Larsen, Københavns Vestegns Politi.

Den 33-årige fik to år og seks måneders fængsel, den 34-årige fik tre år og seks måneders fængsel, og den 27-årige fik syv års fængsel. Alle blev udvist af Danmark for bestandig.

Syv røverier

Alle blev dømt for et røveri mod en 68-årig kvinde på stisystemet i Ishøj 27. april 2016 klokken 14.45, hvor de fastholdt hende i halsgreb, slog hende, så hun fik brud på kæben og en finger, og stjal hendes taske og smykker.

De blev også dømt for et særligt brutalt røveri mod en 67-årig mand ved Nygårds Plads i Brøndby 26. juni 2016 cirka klokken 03, hvor de truede, slog og sparkede ham, så han fik en flænge i baghovedet, brud på ribben, sammenklappet lunge og skade på milten, og stjal hans taske med penge og mobiltelefon.

De to på 27 og 33 år blev dømt for et røveri mod en 50-årig kvinde på Vestbanevej i Valby 22. april 2016 klokken 00.15, hvor de holdt hende fast og rev hendes halskæde af.

Bed mand i fingeren

Den 27-årige blev dømt for hjemmerøveri af særlig grov beskaffenhed mod en 61-årig syg mand i hans hjem i Kongensgade i Helsingør 27. april 2016 klokken 20.30, hvor han – efter at være trængt ind i hjemmet – truede sit offer med kniv og tog hans smykker – og derunder bed ham i fingeren – samt penge og mobiltelefoner.

Den 34-årige blev dømt for røveri en 81-årig kvinde ved Flintemarken i Vedbæk 30. april 2016 klokken 14.30 – sammen med en ukendt røver – hvor de truede og slog hende, så hun fik en øjenskade, og stjal hendes taske.

Han blev også dømt for røveri mod en 58-årig kvinde på Brøndbyøster Torv den 25. juli 2016 kl. 00.35, hvor han truede og slog hende, så hun fik brud kæbe og en finger, og stjal hendes mobiltelefon, penge og smykker. Han blev desuden dømt for røveri mod en 21-årig kvinde i Kamhusene i Valby 7. marts 2017 klokken 21.15, hvor han truede, slog hende og stjal hendes mobiltelefon.

Alle tre ankede straffen på stedet. Retten bestemte, at de forbliver varetægtsfængslede, til sagen er afgjort ved landsretten.

Som en del af dommen blev ofrene tilkendt erstatning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu