Voldelige episoder skaber tvivl hos FOA-folk

28. juni 2012 11:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Voldelige episoder skaber tvivl hos FOA-folk
Billede mangler

Når FOAs medlemmer risikerer de lidt både skub, slag på skulderen eller måske ligefrem en kindhest.
Voldelige konfrontationer med borgere er et voksende problem for en del af FOAs medlemmer, skriver Fagbladet FOA torsdag.
I 1993 var der 985 anmeldelser af vold mod offentlige ansatte. Et tal der ifølge Danmarks Statistik nåede op på 2.743 i 2011.
En af de arbejdspladser, der har mærket tendensen, er Aarhus Sporveje.
– Vi har en episode hver anden dag, fortæller arbejdsmiljørepræsentant Chris Oxholm.
– Da jeg startede, var der højst en hver fjortende dag, og de var sjældent så slemme. Blandt FOA-medlemmerne hersker der tvivl om, hvor langt man må gå, når man kommer i konfrontation med en borger.
– Der er sket en forråelse, og der er mindre respekt for autoriteter. Det har skabt et stort behov for at vide, hvad man må, siger Chris Oxholm.
Ifølge FOA er der blandt faggrupper som buschauffører, P-vagter og rådhusbetjente er en usikkerhed om, hvordan man skal forholde sig, når der er øretæver i luften.
– Vores interne retningslinjer siger, at vi skal undgå magtanvendelse, og det kan vi som regel også. Men vi ser flere psykisk syge i gaderne, og én gang, hvor det går galt, er nok. Så er det rart at vide, hvad man må, siger Carsten Madsen, der er fællestillidsmand for P-vagterne på Frederiksberg.
Også rådhusbetjentene på landets socialcentre oplever konfrontationer med borgere – især i forbindelse med tvangsfjernelse af børn. –
Vi kommer ud for lidt af hvert, fortæller Flemming Dam, fællestillidsmand for vagterne på socialcentrene i København.
Selv måtte han sidste år foretage en civil anholdelse af en klient, der overfaldt en sagsbehandler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu