ANNONCE

Voldsom advarsel: Disse modems kan hackes

14. januar 2020 11:06 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Cable Haunt er et nyt fænomen, som hackere bruger til at få adgang til din computer.

Det synes nærmest umuligt at undgå at høre om både hackere, cyberangreb og malware i disse dage.

Artiklen fortsætter under videoen.

Langt hen ad vejen får man at vide, at det er en god idé at holde sin computer opdateret med det nyeste og mest smarte antivirus-program, men nu viser det sig, at der er en ny og omfattende type cyberangreb, som kan ramme hundredevis af millioner af brugere verden over. Det siger fire danske forskere i digital sikkerhed. Det skriver ZD Net.

Det nye sikkerhedsbrist er blevet kendt som Cable Haunt, der menes at kunne ramme 200 millioner brugere alene i Europa.

Bristen skyldes, at der er en enhed i dit modem, der kaldes en spektrumanalysator. Og det er altså denne hardware og software, som beskytter kabelmodems fra at miste signalet eller få udsving. Det er typisk denne enhed, som din internetudbyder bruger, når de skal forsøge at genetablere forbindelse efter udfald.

Let adgang

På de fleste kabelmodemmer er adgangen til dette lille stykke hardware begrænset til det interne netværk, men nu har de fire danske forskere påvist, at det måske ikke helt er så sikkert endda.

Den chip, der sidder i spektrumanalysatoren, har nemlig ikke den nødvendige beskyttelse mod DNS-angreb – og så er der en fejl i kodningen i softwarens firmware. Hvis man oversætter det til dansk, som menigmand kan forstå, så betyder det, at når man surfer rundt på nettet – og måske kommer forbi en hjemmeside med malware, så kan hackere bruge den problematiske enhed til at overtage din computer.

Det såkaldte Cable Haunt betyder i alt sin enkelthed, at hackere kan både uploade og opgradere firmware uden du opdager det, foretage angreb, ændre din computers serienummer, skifte din DNS-server og skifte samtlige konfigurationsfiler på din computer.

De kabelmodemmer, som kan rammes af Cable Haunt, er såkaldte Broadcom-baserede modemmer.  Du kan læse meget mere om Cable Haunt her.

I galleriet øverst kan du se, hvilke modems som man hidtil ved kan rammes af angreb.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu