ANNONCE

Voldsom brand får lov selv at dø

27. november 2020 13:39 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Brandvagter holder øje med storbrand.

Omtrent 350 halmballer placeret under et tag er det perfekte grundlag for en langvarig brand. Det har en landmand fra Veerst ved Vejen desværre måttet sande, da der torsdag aften udbrød brand i bigballer stablet i en bygning, der tjener som klimasikring.

Fredag formiddag er meldingen fra Trekantområdets Brandvæsen, at der stadig er ild i bunken. Branden blev, som Newsbreak.dk omtalte torsdag, anmeldt klokken 19.27. Hurtigt blev fokus flyttet fra selve slukningen, fortæller indsatsleder Ronni Petersen fredag.

– Ret hurtigt efter, vi kommer derud, er der mange flammer. Tæt på står en masse landbrugsredskaber, som vi sammen med landmanden selv faktisk lykkes med at få beskyttet og reddet, og det var selvfølgelig dejligt, siger indsatslederen.

Ganske kort derefter har branden spredt sig til selve konstruktionen, og så bliver det voldsomt. Al halmen brændte på det det tidspunkt også, lyder det. Som det er med halmballer, så kan sådan en brand holde sig i live ganske længe og er stort set umulig at slukke.

– Bigballer er presset så godt, at vandet ikke kan trække ind, selvom vi sprøjter det på, så det får lov at brænde ned stille og roligt, siger Petersen.

To mand er sat på som brandvagt for at sikre, at branden ikke pludselig blusser voldsomt op eller spreder sig på grunden. Umiddelbart er vurderingen, at det vil brænde i mere end et døgn endnu.

Ingen personer er kommet til skade ved branden.

Brandårsagen er egentlig ukendt, men politiet har dog en mistanke om, at den kan skyldes affyring af fyrværkeri. Den slags er ulovligt på nuværende tidspunkt i kalenderen, minder vagtchefen om.

– Nogen hører noget, der kan lyde som fyrværkeri, lige inden branden bliver opdaget, sagde vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi til Newsbreak.dk torsdag og forklarede, hvorfor politiet har den mistanke.

Det er ikke ejendommens ejer, der har fyret fyrværkeri af, fastslår han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu