Voldsom brand på hospital: -Det er klart vi er påvirket

21. maj 2019 15:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En brand sendte røgsøjler, der kunne ses over det meste af Viborg mandag aften. Tirsdag gør chef status.

Del:

Tirsdag har der været og er der travlt på Regionspsykiatri Midts adresse i Søndersøparken i Viborg. Det skyldes en brand, der rasede det meste af mandag eftermiddag. Heldigvis, kan man sige, gik branden ikke ud over patienter på hospitalet, fortæller Claus Graversen, sygeplejefaglig direktør i Psykiatri og Socialområdet, Region Midtjylland, til Newsbreak.dk.

– Det er klart, vi er påvirket af en så stor brand, men vi glæder os trods alt over, at ingen er kommet til skade, siger han.

Branden ramte således ikke skadestue eller sengeafsnit, men var i stedet begrænset til, fortæller Graversen, en festsal og lokaler til ambulant behandling. Festsalen benyttes primært til større møder og er et levn fra hospitalets opbygning i en tid, hvor patienter ofte var indlagt i årevis.

Skaber rammerne

Vigtigst har det tirsdag været, at almindelige patienter ikke skal lide gener efter branden, og det bliver heldigvis løst, forklarer Graversen. Han mener, at man som patient ikke vil mærke noget til, at der mandag var en voldsom brand.

– Som det ser ud nu, prioriterer vi at skabe rammerne, så de, der skulle have været kommet til de berørte lokaler, kan komme et andet sted, siger han.

Midt- og Vestjyllands Politi havde, da Newsbreak.dk talte med direktøren, ikke frigivet de berørte steder, og derfor er der ikke fuldt overblik over omfanget af brandskader. Festsalen er dog stort set væk.

– Det er for tidligt at sige, om den bliver genopført, slutter Claus Graversen.

Brand i pappet

Det tog lang tid for brandvæsenet at bekæmpe branden, der som nævnt sendte røg op over det meste af byen, og umiddelbart var det ifølge Viborg Stifts Folkeblad først ved 21-tiden mandag, at flammerne var endeligt under kontrol.

Ilden breder sig ikke længere, og vi er nu ved at efterslukke. Hvor lang tid, det kommer til at tage, kan jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt, sagde indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning, Vagn Erik Jensen, kort før klokken 21 til avisen.

Hvad der er årsag til branden vides endnu ikke, men anmeldelsen lød på, at der var gået ild i noget tagpap, fortalte René Pagh, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Newsbreak.dk mandag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu