ANNONCE

Voldsom kritik af royalt besøg

10. december 2020 06:04 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Hertugen og hertuginden af Cambridge anklages for at bryde corona-restriktionerne.

Prins William og hertuginde Kate har netop afsluttet en tre-dages togtur rundt i Storbritannien hvor de mødtes og hyldede en lang række medarbejdere fra det britiske sundhedsvæsen for indsatsen under corona-pandemien.

Turen bragte dem blandt andet til den skotske hovedstad Edinburgh og det er bestemt ikke faldet i lige god jord hos alle. Simpelthen fordi mange mener, det kongelige par har forbrudt sig mod de gældende corona-restriktioner. Det skriver Edinburgh Live.

Af disse restriktioner fremgår det blandt andet, at det ikke er tilladt at bevæge sig ind i eller ud af områder i Skotland, der er kategoriseret som niveau tre eller fire områder i forbindelse med smitterisikoen, hvilket rent faktisk er gældende for netop Edinburgh.

Skælder ud

Besøget har da også ifølge mediet fået flere aldeles forargede og vrede borgere til at skælde ud via de sociale medier og endda tagge Police Scotland i deres opslag.

“Jeg forstår absolut intet af, hvordan #RoyalTrainTour kan tillades i Edinburgh. Edinburgh ligger på niveau tre. Vil regeringen eller politiet venligst kommentere,” er der for eksempel en, der skriver på Twitter.

“Jeg har ikke haft mulighed for at se mine børnebørn siden august og nu kan de bare ‘valse’ ind i hovedstaden,” skriver en anden.

I strid med retningslinjer

Problematikken blev ifølge Mirror også taget op under den daglige corona-briefing fra den skotske regering mandag den 7. december, hvor førsteminister Nicola Sturgeon blev spurgt om det royale besøg ikke var i strid med de udstedte retningslinjer.

“Det er et anliggende for kongehuset og eventuelle spørgsmål om det skal rettes dertil,” lød svaret.

Mirror har efterfølgende rettet henvendelse til hoffet vedrørende sagen, men det fremgår ikke hvorvidt, mediet har modtaget svar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu