Voldsom uro efter dødsdomme i Egypten

9. marts 2013 18:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Voldsom uro efter dødsdomme i Egypten
Billede mangler

Stadfæstelsen af dødsdommene lørdag formiddag over 21 fodboldfans fra den egyptiske storby Port Said ved Suezkanalen, udløste uro i byen ved kanalen.

 

Demonstranter forsøgte at blokere trafikken på Suezkanalen ved at kappe fortøjningerne til en række mindre forsyningsskibe, der servicerer skibstrafikken i kanalen og lade dem drive for strømmen.

Militærpoliti fik dog kontrol over skibene og fik sejlet dem til kaj, inden der skete nogen skade på de løse skibe eller de andre skibe, der passerer.

Port Said var i februar sidste år scene for voldsomme optøjer efter en fodboldkamp mellem det lokale hold Al-Masry og Kairo-klubben Al-Ahly.

Ved slutningen af kampen løb voldelige Al-Masry-fans på banen, og udløste panik blandt tilskuerne, der forsøgte at undslippe. Samtidig blev folk på tilskuerterrasserne både smidt ud over kanterne eller faldt ned på grund af pres.

Optøjerne kostede flere end 70 personer livet og strakte sig over flere dage. Myndighederne besluttede siden at udskifte det lokale politi, som var stærkt forhadt, med soldater og militærpoliti, men siden dødsdommene første gang blev forkyndt den 26. januar, har Port Said været præget af uro. Mindst otte har mistet livet i byen i den forløbne uge.

De 21 dødsdømte skal henrettes ved hængning, men det er ikke oplyst, hvornår dødsdommene skal eksekveres.

To politibetjente, der var med, fik fængselsstraffe på 15 år for deres rolle og fem civile blev idømt livsvarigt fængsel.

I hovedstaden Kairo udløste dommen også vrede blandt fans af fodboldklubben Al-Ahly, som ønsker yderligere 28 personer fra Port Said-urolighederne dømt sammen med syv politibetjente.

Urolighederne udviklede sig voldsomt, og demonstranterne satte ild til politiets fritidsklub, den nærliggende afdeling for det egyptiske fodboldforbund og en fastfoodrestaurant.

Under urolighederne mistede en demonstrant livet efter at have indåndet for meget tåregas.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu