Voldsomme byger: Her vælter regnen ned over Danmark

20. august 2017 10:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Regnen væltede ned søndag formiddag ved Genner, Rødekro i Sønderjylland - og det kan sagtens ske andre steder i Danmark, lyder meldingen fra DMI.

KLIK OG SE hvor voldsomt regnvejr, der kom søndag formiddag i det sønderjyske. Video: Local Eyes.

Det har flere steder i specielt Syddanmark været en regnfuld søndag morgen og formiddag. Men ét sted har de måske fået noget mere nedbør end andre, nemlig i Genner ved Rødekro i Sønderjylland.

Det viser videoen her over med tydelighed.

Se flere videoer på Local Eyes

Ifølge prognosen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, så er det især Syddanmark, der kan få glæde af nogle kraftige – men heldigvis også meget hurtigt overståede – byger.

– Vi har desværre ikke nogen målinger for netop Genner, så vi kan ikke sige, hvor meget nedbør, der er kommet. Men netop for Syd- og Sønderjylland er der søndag formiddag nogle byger, der ligger og huserer over Nordtyskland, der kan finde på at krydse grænsen. Det er nok det, der er sket i det konkrete tilfælde, siger vagtchef ved DMI, Mette Wagner, til Newsbreak.dk.

Ikke skybrud

Mette Wagner udnerstreger, at bygerne ikke ligger så længe over et enkelt område, at der kan blive tale om skybrud.

– Nej, det vil jeg ikke vurdere. Men de kan sagtens føles meget kraftige. Og jeg vil heller ikke udelukke, at der er andre dele af Danmark, der også kan komme til at mærke en lokal meget kraftig byge, siger Mette Wagner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu