Voldsomt internt opgør i Enhedslisten

12. november 2012 07:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Voldsomt internt opgør i Enhedslisten
Billede mangler

I hovedbestyrelsen stemte 9 nej mens 15 stemte ja til finanslovsaftalen med regeringen – utilfredshed over dagpengeområdet.
 
Da Enhedslisten søndag indgik aftale med regeringen om finansloven for 2013, så åbnede der sig samtidig en voldsom kløft mellem partiets hovedbestyrelsesmedlemmer.
 
Da aftalen var til afstemning i hovedbestyrelsen stemte kun 15 medlemmer for aftalen. Ni stemte imod mens et enkelt medlem ikke var til stede.
 
Ifølge Politiken er en lang række af hovedbestyrelsesmedlemmerne utilfredse med de manglende resultater partiet har opnået på dagpengeområdet.
 
– Vi har fået en lille smule til en lille gruppe. Til gengæld har vi solgt en anden gruppe og samtidig opgivet alle krav. Vi har ikke levet op til det, vi står for. Og det er en meget stor fejl, siger Katrine Toft Mikkelsen, et af de medlemmer der stemte nej, til avisen.
 
Flere hovedbestyrelsesmedlemmer fortæller desuden til Politiken, at finansloven er et brud på en central partibeslutning fra 2010 om, at Enhedslisten ikke kan lægge stemmer til en finanslov, der opsummerer et års nedskæringer med de borgerlige partier. Derfor ønsker flere et opgør med hovedbestyrelsens sammensætning på næste årsmøde.
– Jeg opfatter det som et stort svigt i forhold til vores idealer. Man må få valgt en ny hovedbestyrelse, der lever op til sit ansvar og partiets beslutninger, siger hovedbestyrelsesmedlem Bjarne Thyregod, der bakkes op af Mikael Hertoft og Hans Jørgen Vad, til avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu