Voldsomt selvmordsangreb dræber 22 i Pakistan

1. februar 2013 21:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Voldsomt selvmordsangreb dræber 22 i Pakistan
Billede mangler

PAKISTAN: 22 mennesker blev dræbt, da en selvmordsbomber fredag detonerede sin sprængladning på et marked ved to moskeér i byen Hangu i det nordvestlige Pakistan, skriver Reuters.

 

48 personer blev såret under angrebet, som fandt sted på gade umiddelbart efter fredagsbønnen. Her var sunni- og shiamuslimer samlet i hver deres moské.

Pakistanske embedsmænd oplyser, at sunnimuslimske Taleban-modstandere ofte mødes i den ene moské, og det kan have gjort den muslimske helligdom til et oplagt mål.

En lokal politichef mener dog snarere, at shiamuslimerne var målet, og at de sunnimuslimske ofre blot var uheldige at være det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

– Flertallet af de dræbte var på vej ind og ud af moskeen efter fredagsbønnen, da bomben eksploderede, siger han til Reuters.

Pakistan er plaget af sammenstød mellem shia- og sunnimuslimer, og især den nordvestlige del af landet, tæt på de Taleban-kontrollerede stammeområder, har været hjemsted for mange blodige angreb. Foreløbig har ingen taget ansvar for fredagens selvmordsbombe.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu