ANNONCE

Voldsomt tornado eller skympumpe rammer Langeland og lægger træer ned på stribe

23. juni 2016 20:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Tage er revet af huse, både løftet op fra kajen på land og masser af træer er væltet: -Mine kolleger har aldrig set noget lignende, siger politiets vagtchef.

Har du billeder af det voldsomme vejr, så sendt dem på: redaktion@newsbreak.dk – så samler vi et galleri. 

Langeland er torsdag aften pludseligt blevet ramt af et voldsomt uvejr.

Politiet har derfor bedt folk blive inden døre – også selvom uvejret nu er overstået. Der er sket voldsomme skader på øen og politiet vil gerne danne sig et overblik over ødelæggelserne inden folk, går ud. Det fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Thomas Bentsen, til newsbreak.dk.

– Der har været et meget voldsomt uvejr med kraftig regn, meget kraftig blæst og hagl. Træer er væltet i hobetal. De kolleger, der er blevet sendt til Langeland, siger, at de aldrig har set noget lignende, siger Thomas Bentsen.

Både løftet op på kajen

Uvejret har været så voldsomt, at et tag er blevet revet af en restaurant og både er blevet løftet fra vandet op på kajen.

– Det beskrives som en skypumpe eller en tornado. Det har virkelig været voldsomt, siger Thomas Bentsen til newsbreak.dk.

Ifølge vagtchefen er mindst én person blevet hårdt kvæstet i uvejret.

– En person sad i en bil, da der væltede et træ ned over bilen. Han er hårdt kvæstet og det er alvorligt. Men mere kan jeg ikke sige lige nu, siger Thomas Bentsen.

Kan sagtens være en tornado

Hos DMI bekræfter vagtchef Lars Henriksen, at Langeland har været ramt af et usædvanligt hårdt uvejr.

– At det er en tornado, der har ramt, kan jeg ikke bekræfte. Men det kan sagtens være rigtigt. Vejrforholdene har helt sikkert været til det. Og jeg kan i hvert fald konstatere, at der er faldet 30 mm regn på under 10 minutter. Alene dét er i sig selv meget voldsomt. Der har samtidig været en meget kraftig vind. Det vi har kunnet måle er kuling, hvilket vil sige 15 meter pr. sekund. Men under et uvejr som dette, så er vindforholdene ofte meget lokale, og for at vi kan måle vinden kræver det jo, at vi har en vejrstation lige dér, hvor vinden blæser så kraftigt, siger Lars Henriksen.

Fortsat over Fyn

Det voldsomme vejr er lige nu fortsat over Sydfyn.

– Her kan man opleve kraftige byger med lyn og torden. Sjælland har også lyn og torden men ikke nær så voldsomt vejr, som man oplevede på Langeland, siger Lars Henriksen.

Fyns Politi har netop udsendt en pressemeddelelse hvori de advarer om at der lige nu er voldsomt vejr over Tåsinge og Sydfyn.

Har du billeder af det voldsomme vejr, så sendt dem på: redaktion@newsbreak.dk – så samler vi et galleri.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu