ANNONCE

Voldsomt tyveri af biskop-rester

27. oktober 2020 15:47 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Wolfgangrelikvierne, der er dele af den tyske helgen Sankt Wolfgang - død i 994 - er blevet stjålet ved et særdeles målrettet indbrud i katolsk kirke.

Det kan synes besynderligt, men ikke desto mindre er det sandt. Wolfgangrelikvierne, der består af dele af den tyske helgen Sankt Wolfgang, er blevet stjålet fra St. Wolfgang Kirke i den tyske by Regensburg. Wolfgang er byens officielle skytshelgen.

Man kan så diskutere, hvor godt han har løst den opgave. Ifølge det lokale politi er der tale om et særdeles gennemarbejdet tyveri af det stærkt åndelige memorabilia. Foruden at gennemtrænge en stålindhegning har tyvene også brudt gennem skudsikkert glas.

Sankt Wolfgangs stengrav ligger i indgangsområdet i den katolske kirke på Bischof-Wittmann-Strasse i Regensburg, og eftersom tyveriet er foregået mandag mellem klokken 12 og 14 har det også været nogle voldsomt modige tyve.

Helgenen er den første officielle biskop i Regensburg. Han døde i 994, og relikvierne er således mere end 1000 år gamle. På sin hjemmeside begræder kirken også tabet af det uerstattelige.

– Den moralske skade er ikke til at beskrive. Og det (tyveriet) fem dage før Wolfgang Festival, står det. Wolfgang Festival er en årlig begivenhed, hvor byen fejrer sin helgens dødsdag. Det er nemlig den 31. oktober.

Kriminalpolitiet i Regensburg har indledt en efterforskning af det særligt alvorlige tilfælde af tyveri, men det er ifølge en pressemeddelelse fra politiet i Oberpfalz pinedød nødvendigt med viden fra vidnet.

Observationer af gerningen, mistænkelige personer og handlinger på det angivne tidspunkt, køretøjer eller andre oplysninger om, hvor relikvierne befinder sig, kan være nyttige. Ethvert spor, uanset hvor lille, kan være vigtigt for efterforskningen“, skriver politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu