ANNONCE

Voldsramte P-vagter glade for politistøtte

11. januar 2012 15:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Voldsramte P-vagter glade for politistøtte
Billede mangler

Københavns Politi vil holde ekstra godt øje med de parkeringsvagter, der senere på ugen genoptager arbejdet ved Christiania efter det voldsomme kølleoverfald i fredags.
Og det glæder Claus Bastrup, der er tillidsrepræsentant for aftenvagterne i Center for Parkering.
“Jeg har ingen bekymringer på aftenvagternes vegne ved at tage ud og udøve kontrol på Refshalevej. Vi er selvfølgelig triste på vores kollegers vegne. Men det her kunne også være sket andre steder i byen,” siger han til Newspaq.
I fredags blev tre af hans kolleger, to mænd og en kvinde, overfaldet af seks til otte maskerede mænd under udskrivningen af bøder på Refshalevej ved Christiania.
Vagterne er endnu ikke klar til at gå på arbejde igen. Og den af de to mænd, der blev hårdest tilredt at kølleslagene, er hævet i hele ansigtet og har muligvis brækket næsen.
“Så det berører dem jo i høj grad stadig. Men vi håber, at de kommer godt ud på den anden side. De får i hvert fald al den hjælp, de har brug for,” siger Claus Bastrup.
Han mener ikke, at arbejdsgiveren, Københavns Kommunes Center for Parkering, kunne have gjort mere for de tre parkeringsvagter, hvis gerningsmænd stadig er på fri fod.
“Jeg må give meget stor ros til centeret. Der er ikke noget at udsætte. Alt har fungeret efter planen. Allerede da mine kolleger var på skadestuen tog en områdechef på stedet kontakt til psykologhjælp. Og vores overfaldsalarmer og alt det tekniske er blevet gået igennem, og der var ingen fejl,” siger Claus Bastrup.
Hos fagforbundet FOA, hvor parkeringsvagterne er organiseret, er sektorformand Reiner Burgwald tilfreds med, at de begynder at komme i området omkring Christiania igen.
“Det nytter ikke noget, at det er gadens parlament, der bestemmer, om der skal være parkeringsvagter i et område eller ej. Og når politiet lover, at de gør noget ekstra ud af patruljeringen, så er det virkelig noget, der hjælper i forhold til sikkerheden,” siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu